Peatminers “on the road” naar Gorinchem. Afgelopen zaterdag hebben 4 teams van Peatminers een toernooi gespeeld bij basketbalvereniging Goba in Gorinchem. De 'groene delegatie' van om en nabij 60 personen moesten vroeg uit de veren, aangezien de bus om 6:00u zou vertrekken. Het eerste uur was het rustig in de bus maar de sfeer was direct opperbest. Hieronder de verslagen van de wedstrijden. En via deze <link> alle gemaakte foto's 

Jongens U14

JU14 had de eer om de openingswedstrijd van het toernooi te spelen tegen basketbalvereniging Flax Field Fighters uit Hendrik-Ido-Ambacht. Op papier was dit de meest geduchte tegenstander van de poule, dus de jongens mochten direct aan de bak.

Vanaf het begin werd duidelijk dat FFF zich niet zonder slag of stoot gewonnen zou geven. Enkele fysiek sterke spelers maakten de dienst uit en gaven Peatminers meerdere malen het nakijken. De jongens hebben gestreden tot de laatste minuut en wisten met een eindstand van 20-16, de overwinning in de wacht te slepen.

Na een pauze van 20 minuten stond de tweede wedstrijd op het programma. Ditmaal tegen Hurricanes uit spijkenisse. Ook deze tegenstander werden pas in de slotfase van de wedstrijd verslagen. De mannen in het groen hebben laten zien dat ze om kunnen gaan met druk alsmede het bewaren van rust en het benutten van de tijd.

De derde en laatste wedstrijd van het team was tegen de gastheer: Goba. Bij winst zouden de jongens de 1e prijs in de wacht slepen. Vanaf het begin werd duidelijk dat Peatminers een maatje te groot was voor Goba. Een 12-0 run resulteerde in een voorsprong die niet meer uit handen gegeven zou worden. Na het laatste fluitsignaal werd er op gepaste wijze een feestje gevierd en mochten de jongens de felbegeerde beker in ontvangst nemen.

Meiden U16

Mu16 mocht haar eerste wedstrijd spelen tegen Basketbalvereniging Waldric uit Woudrichem. De Vriezenveense dames kregen in de beginfase van de wedstrijd een paar snelle scores tegen, maar lieten zich het spreekwoordelijke kaas niet van het brood eten. De meiden kwamen ijzersterk terug en hebben uiteindelijk de wedstrijd met een ruime voorsprong beëindigd.

De tweede wedstrijd mocht worden gespeeld tegen basketbalvereniging Cady'73 uit Capelle aan den IJssel. Algauw werd duidelijk dat deze wedstrijd een stuk zwaarder zou worden dan de voorgaande. In een zinderende wedstrijd wisten de meiden zich staande te houden in de slotfase en hierdoor als winnaars het veld te verlaten. Met twee overwinningen in de broekzak en nog één wedstrijd in het verschiet, lag de beker voor het grijpen.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen de organiserende vereniging: Goba. Net als de voorgaande wedstrijd, werd het vlot duidelijk dat de overwinning niet zou komen aanwaaien. Met man en macht werd er gestreden door beide partijen, waar uiteindelijk bleek dat Peatminers aan het langste eind trok. De overwinning werd gevierd en de meiden mogen kampioen van het Goba-toernooi noemen.

Het feestje was echter van korte duur, aangezien vrijwel alle speelsters zich moesten opmaken voor het middagprogramma van MU18.

Meiden U18:

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Goba (inmiddels voor de lezer duidelijk dat dit de organiserende vereniging is). Ondanks het feit dat de meiden hard gewerkt hebben, werd de wedstrijd nipt gewonnen door de tegenpartij.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het inmiddels bekende Cady'73. Fysiek kwam Peatminers tekort tegen dit team. Desondanks het feit dat de tegenstander over langere en sterkere speelsters beschikte, kwam het jonge meidenteam goed mee. Ondanks een geraakte driepunter in de slotfase van de wedstrijd, was het verschil alsnog 1 punt. Inhoudende dat de wedstrijd werd gewonnen door Cady'73.

De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen basketbalvereniging  cangeroos uit Utrecht. Voor de meeste speelsters zaten er inmiddels 5 wedstrijden in de benen. De koek was zowel fysiek als mentaal: op. De strijd werd in een leuke wedstrijd gewonnen door de Utrechters en dat betekende voor Peatminers dat het toernooi ten einde was.

Jongens U16

Dat het voor onze jongens een zwaar toernooi zou worden hadden we op voorhand goed ingeschat. Zowel fysiek als technisch kwamen we tekort. De eerste wedstrijd tegen Goba ging in het begin nog goed maar werden we op de break verslagen. De tweede wedstrijd tegen een regionale selectie van onze zuiderburen verliep zoals verwacht. Een full court man to man met dubbele pressing op onze spelverdelers resulteerde in een duidelijke nederlaag. De afsluitende wedstrijd tegen de Rotterdamse pleintjes basketballers was ook een maatje te groot.

Al met al een keer wat anders voor ju16 die in onze competitie de gedeelde eerste plaats behaalden. Genoeg stof tot nadenken en met de training nog een stapje harder werken want wij weten nu heel duidelijk waar we in moeten verberen. Ondanks de verloren wedstrijden zijn de koppies niet gaan hangen en daar zijn de trainers trots op.

Verslag van de coaches.

In het kader van sportief coachen is er tijdens het toernooi ook speciale aandacht geweest voor de trainers en coaches. Een pluim hiervoor en voor onze vereniging.

Voor de wedstrijd eerst alle tegenstanders en coaches een prettige wedstrijd wensen. Namens de vereniging een aandenken van Peatminers overhandigen namelijk onze Peatminers bidon en na de wedstrijden de tafel scheidsrechters en tegenstanders bedanken.

Al onze coaches hebben zich van de goed kant laten zien er er is geen enkele keer commentaar geleverd op genomen beslissingen. Wel een keer bedenkelijk gekeken maar ruim binnen de grenzen van het fatsoen.

Ook een prima prestatie in het toernooi kwam van “onze” scheidsrechter. 8 wedstrijden gefloten van 20 minuten. Petje af en ja, dan mag je in de bus even in slaap vallen.

Al met al is er veel geleerd en hebben alle spelers/speelsters veel plezier gehad. Met een overload aan indrukken kwam de groene delegatie, moe maar voldaan, terug in Vriezenveen.

We willen middels deze weg, nogmaals de organisatie van het toernooi bedanken én de meegereisde supporters!

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.