Home De vereniging Organisatie Trainingstijden Wedstrijdschema Sporthallen Vacatures BAT "Basketball Academie Twente" G-Basketbal Lid worden Multimedia Foto's Downloads Teams Bonteavond My Peatminers
Wedstrijden

Komende week geen wedstrijden

Uitslagen

Er zijn geen recente uitslagen gevonden.

BV Peatminers laat de velden weer groen kleuren!

BV Peatminers laat de velden weer groen kleuren!

BV Peatminers had afgelopen weekend een druk programma voor de boeg. Waarbij bijna alle teams uitwedstrijden hadden, was er in De Stamper het eerste U10 toernooi. Dat volgde tot de volgende verslagen:

U10- toernooi Peatminers

Inmiddels traditiegetrouw start het basketbalseizoen voor de jeugd onder 10 jaar bij Peatminers in Vriezenveen. Maar liefst twaalf teams streden daar in drie poules om de eer. Met twee teams is Peatminers ook dit seizoen weer goed vertegenwoordigd.

Beide teams speelden vorig seizoen nog bij U8. Nu dus voor het eerst 5 tegen 5 op een groot veld. En dat was even wennen voor beide teams. De meiden maakten het spannend, maar wisten nog geen wedstrijd te winnen. Ook de jongens deden het in alle drie wedstrijden prima. Met een knap gelijkspel pakten ze hun eerste puntje in de U10-toernooicompetitie.

V.B.V. VU18 – Peatminers VU18 27- 89
Afgelopen weekend mocht Vrouwen U18 aantreden tegen V.B.V. Vanaf het begin van de wedstrijd waren Peatminers er op gebrand om te winnen. In het eerste kwart hebben we de tegenstander lang op de 0 weten te houden. We konden in deze wedstrijd als team goed oefenen hoe we de aanvallen moesten lopen. Af en toe lieten de vrouwen een steekje vallen in de verdediging waardoor de tegenstander bij de basket kwam. Ondanks dat Peatminers een paar keer in de wedstrijd iets minder speelde hebben we de wedstrijd ruim gewonnen. 

Stars ’84 VSE 1 – Peatminers VSE1 17-59
De dames mochten zaterdagavond uit naar Vroomshoop. De eerste helft waren we nog niet voltallig maar dat was geen probleem. De 5 dames met de aanvulling van 2 meiden van Vu16 konden zich prima redden tegen Stars. Ruststand 7-23. De tweede helft waren de andere meiden van VU18  met hun coach gearriveerd en kon er iets meer gewisseld worden. De dames wisten slim het spel uit te spelen en wonnen daarmee de wedstrijd.

Amical VU14 – Peatminers VU14 17-67
De meiden moesten vrijdagavond uit in Enschede tegen Amical. Peatminers was gebrand om deze wedstrijd te winnen. En dat was te merken! Er werden mooie 1-1 acties gemaakt en er werd goed verdedigd. Ruststand 8-29. De tweede helft werd dit doorgezet en werden er soms mooie fastbreaks gelopen. Rust houden in de aanval en in de verdediging strak blijven verdedigen was de opdracht en dat hebben de meiden goed geprobeerd.

V.B.V MU18 – Peatminers MU18

Dit weekend mocht MU-18 spelen tegen V.B.V in Veenendaal. Peatminers stond in de ranking 2 plaatsen onder V.B.V, dus we wisten dat de wedstrijd niet met gemak zou verlopen. Het 1ste kwart stonden de jongens in het begin met 9-0 achter, dus er werd wat besproken en aan het eind van het kwart stonden we maar met 15-10 achter. We stonden weer optimistisch in de wedstrijd. Het 2de kwart ging ten opzichte met het 1ste kwart beter. Peatminers stond hun mannetje in de verdediging maar de aanval liep nog niet helemaal gesmeerd. Ook werd er bijna niet uit geboxed, terwijl iedereen inclusief de coach het schreeuwde. We gingen de rust in met 24-20, dus we konden het nog winnen. Het 3de kwart slapten we in. We wouden te graag in hun tempo meespelen dus werden we slordig en er werd nog steeds niet uit geboxed. Het 4de kwart liep een beetje net als het 3de kwart, daar was de eindstand dan ook na. We hebben met 56-37 verloren, maar we hebben als team die wedstrijd uitgespeeld en er een mooie pot van gemaakt. Gedurende de wedstrijd was er weinig communicatie met elkaar, daardoor ontstonden er vaak gaten in de verdediging en konden de tegenstanders makkelijk scoren. Maar was er zeker geen gebrek aan wilskracht en doorzettingsvermogen, dus we hebben gevochten tot het bittere eind. Al met al hebben we een wedstrijd gespeeld om trots op te zijn.

Valley Bucketeers MSE 2 – Peatminers MSE 1 96-81

Heren 1 trad zaterdagavond aan tegen Valley Bucketeers in Nijverdal. Valley Bucketeers probeerden via de omschakeling de scores te creëren en dat lukte over de gehele wedstrijd vrij goed.  De organisatie bij de heren in het groen kon bij tijden wel wat strakker, maar konden desondanks goed mee komen in de eerste helft. Tweede helft werd Peatminers wat slordiger met de bal. De heren wilde toch graag meegaan in het tempo van de tegenstander, waardoor Valley Bucketeers iets kon uit lopen. Helaas werd dit niet meer ingehaald.

Amical MU16 – Peatminers MU16 55-21

JU16 vrijdagavond in Enschede tegen Amical U16. Amical is grotendeels een 2e jaars U16 team, dus fysiek een stuk sterker en sneller. Onze jongens hadden op voorhand al het idee van “Dat winnen we niet”. De scherpte en de samenwerking was niet voldoende en er was geen geloof dat we hier van konden winnen. Op zich jammer want Amical had een aantal spelers die technisch minder waren dan die van ons en die moesten we opzoeken. Blijkbaar was de moeilijke weg meer logisch voor onze jongens. Het laatste kwart hebben we full court verdedigd waardoor er meer onderscheppingen kwamen en wij beter gingen spelen. Iedereen een eigen taak en hard werken. Vanaf de bank zijn harde woorden gesproken die goed door de jongens zijn opgepakt. Melle scoorde zijn eerste driepunter waarna applaus volgde vanaf de eigen bank en tribune. Eindstand 55-21. We zijn ervan overtuigd dat we de return kunnen winnen.

Twente Buzzards – Peatminers X12 1 -> 50-74

Day-d, onze tegenstander was tot nu toe ongeslagen en heeft alle wedstrijden met grote uitslagen gewonnen. Met veel overtuiging gingen we de wedstrijd in en al snel bleek dat we goed aan elkaar gewaagd waren. Ons harde werken en mooi samenspel was uiteindelijk goed voor de verdiende overwinning. Eindstand 50 - 74

Overige uitslagen:

Tonego ’65 X14 – Peatminers X 14 -> 20-88

 Uitsmijters X12 1 – Peatminers X12 2 -> 66-6

REACTIES

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie:

Je moet inloggen om te kunnen reageren.