BV Peatminers laat goede resultaten zien!

BV Peatminers laat goede resultaten zien!

Afgelopen weekend had BV Peatminers weer een aantal uitwedstrijden op het programma staan. Daarnaast hadden de allerkleinsten van BV Peatminers een succesvol piraten Peanuttoernooi in Nijverdal. De meisjes van U18 hebben de nummer twee in hun competitie weten te verslaan. Een goed weekend voor BV Peatminers.

Peanuttoernooi The Valley Bucketeers - Nijverdal
Zaterdag begon het seizoen voor de jongste basketballertjes van Peatminers. In Nijverdal had The Valley Bucketeers weer een leuk programma neergezet voor de deelnemers. Het thema was deze keer “Pirates of the Valley Buck”. Alle teams hadden flink hun best gedaan om als stoere piraten op het veld te verschijnen. Na de gezamenlijke warming up begonnen de jongens van Peatminers met hun wedstrijdjes. Voor alle drie jongens was dit hun eerste toernooi! Dat was in het begin goed te zien. Maar al snel wisten de jongens elkaar goed te vinden. Het team won 2 van de 5 wedstrijden. En ook bij het piratenspel (het ‘side event’) deed het team het keurig. Al met al een gezellige en geslaagde start van het seizoen.

Jolly Jumpers V18 – Peatminers V18 -> 56-62

Afgelopen zaterdag mochten de meiden van U18, aantreden tegen de nummer 2 van de competitie: Jolly Jumpers. De teleurstelling van het vorige seizoen is inmiddels verwerkt en het team was erop gebrand om de overwinning in de wacht te slepen.

Vanaf de tip off werd door beide teams duidelijk gemaakt, dat het een interessante wedstrijd zou worden. De eerste 5 minuten van de gingen gelijk op. De bal vond aan weerskanten het netje en er werd fanatiek gespeeld. Na de time out van Jolly Jumpers werd de wedstrijd naar onze hand gezet. Een 0-10 run was het begin van een solide voorsprong, die niet meer uit handen werd gegeven.

Jolly Jumpers ging tekeer als een briesende leeuw en maakte als een ware kat in het nauw, rare sprongen. Wat ze echter ook probeerden, Peatminers kon alle tactische veranderingen ombuigen naar eigen voordeel.

In een zinderende finale werd duidelijk dat de meiden de winst in de wacht mochten slepen. De wedstrijd werd met een eindstand van 46-62 afgesloten, in het voordeel van Peatminers.

Kikkers MU16 - Peatminers MU16 -> 34-89

Afgelopen week had Peatminers ruim gewonnen van de Kikkers en ging het deze wedstrijd niet over het resultaat met hoeveel punten we gingen winnen, maar de manier waarop. Elk kwart scoorden de jongens meer dan 20 punten en de Kikkers minder dan 10. Dat ging goed, alhoewel Peatminers verdedigend slordig was en elkaar niet altijd ondersteunde en de goede helpside speelde. Boxing out verdedigend en rebounds aanvallend waren niet sterk, dus daar gaat op getraind worden.

Kikkers VSE 1 – Peatminers VSE 1 -> 69-42

Zaterdagmiddag speelden de dames van Peatminers tegen kikkers in Borne voor de derde keer dit seizoen. De eerste twee wedstrijden gingen verloren.  Met aanvulling van de meiden u18 gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Dat was zichtbaar aan de stand omdat we voorkwamen in de wedstrijd. Kikkers had hier gelijk een antwoord op ze gingen pressen en Peatminers ging hier niet altijd handig mee om. Het was een fysieke wedstrijd waar helaas Peatminers aan het kortste eind trok.

Kikkers MU14 - Peatminers XU14 -> 23-92

De jongens en, vanwege blessures en ziekte, één meisje als gastspeelster van Peatminers U14 mochten zaterdag in Borne opnieuw tegen Kikkers spelen. Vorige week wonnen de jongens ruim van Kikkers. Al bij de warming up was te zien dat het team dacht dat het een makkelijke wedstrijd ging worden. Het team begon dan ook niet scherp aan de wedstrijd. Er werd slordig gespeeld en verdedigend liet het team teveel ruimte aan de tegenstander. Na de eerste periode (9-16) waren alle spelers wakker. Er werd veel beter gespeeld. Met goede één tegen één acties, mooi samenspel  en een veel strakkere verdediging bracht het team de ruststand op 11-44. Na de rust denderde het team door. Er werd vooral veel gescoord uit de fastbreak, maar ook werd de open man regelmatig goed gevonden. Het team pakte daarmee een dik verdiende 23-92 overwinning.

B.V. Isala MSE1 – Peatminers MSE1 -> 66-60

De Heren 1 trad zaterdagavond aan in sporthal de Kroon in Deventer. Isala deed het de afgelopen wedstrijden vrij goed, dus Peatminers wist dat het een pittige partij zou worden. Peatminers had voordeel in de omschakeling en dat probeerde Isala er zoveel mogelijk uit te halen. In een vrij fysieke wedstrijd had Peatminers af en toe moeite met het opzetten van het spel. Met de rust keek Heren 1 tegen een lichte achterstand aan. De tweede helft had hetzelfde beeld als de eerste helft. Het tij kon helaas niet gekeerd worden.  


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.