BV Peatminers presteert weer goed op de velden!

BV Peatminers presteert weer goed op de velden!

Peatminers had weer een hoop thuiswedstrijden voor de boeg in de Stamper. Daarnaast hadden De jongens en meisjes van Peatminers U10 een mini toernooi in Enschede. Een rondje langs de velden.

Peatminers MSE1 – The Jugglers MSE3 55-54

Heren 1 had een ware thriller voor de boeg op zaterdagavond. Met Jugglers als gewaagde tegenstander begon Peatminers sterk aan de wedstrijd. Jugglers speelde in een zoneverdediging maar Peatminers wist de opening wel te vinden. Na een kleine voorsprong in de rust kwam Jugglers weer terug in het derde kwart. Het vierde kwart wisselde steeds de voorsprong. Dan stond Jugglers voor, daarna Peatminers enz. Met nog een minuut spelen stond Peatminers 53-54 achter, maar de jongens in het groen lieten het er niet bij zitten en gingen vol gas voor de winst. Een goede verdediging en rebound gaf Peatminers de laatste kans voor de winst en Jugglers maakte een fout op een schotpoging. Chris Schmidt (die deze wedstrijd haast niet kon missen vanaf de vrije worp) schoot koelbloedig de beslissende wedstrijd en met een sterke teamverdediging wist Peatminers deze thriller binnen te slepen.

Peatminers MSE2 - SVZW MSE2 71-47

Bij de heren van Peatminers begonnen de scores moeizaam. Door de grote foutenlast waren er al in het eerste kwart ruime kansen om uit te lopen. Door het missen van vrije worpen, gebeurde dit alleen niet. Vanaf het tweede kwart was het team op stoom. Door de blijvende fouten last die wederom ontstond bij SVZW was de wedstrijd eind 3e kwart ruim in het voordeel van Peatminers. Het vierde kwart was een waar 3 punters festival. Aan beide zijde werden diverse driepunters gemaakt.

Peatminers VSE1 - SVZW VSE1 42-44

Zaterdagavond speelden de dames in het groen tegen de dames in zwart/wit uit Wierden. Vanaf de eerste minuut bleken beide teams aan elkaar gewaagd te zijn. Vooral aan de kant van SVZW vielen de ballen goed, maar hierop wist Peatminers te antwoorden met fast-breaks. Eerste kwart: 14-16. Het tweede kwart was duidelijk in het voordeel van Peatminers. Vriezenveen ging de rust in met een voordeel: 26-22. Het derde kwart nam SVZW weer het voortouw en wist zelfs aan het begin van het vierde kwart met 1 puntje voorsprong te komen: 33-34. Het vierde kwart was rommelig en spannend en helaas konden de dames uit Wierden de winst mee naar huis nemen.

Peatminers VU18 – Twente Buzzards VU18 87-31

Afgelopen vrijdagavond speelden de meiden U18 van Peatminers tegen de Twente Buzzards. De eerste paar minuten ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, maar na een 10-2 run in het voordeel van Peatminers, door goed samenspel, werd de voorsprong groter. We hebben dit de rest van de wedstrijd volgehouden en dus met ruime cijfers gewonnen.

Peatminers VU16 – Batouwe VU16 76-12

De VU16 van Peatminers mocht vrijdag tegen Batouwe spelen. Aan het begin van de wedstrijd zag je al snel dat de meiden van Peatminers de betere ploeg waren. We hielden als team lang de stand van de tegenstander op nul. In de loop van de wedstrijd hebben de meiden van Batouwe een paar keer kunnen scoren, maar de meiden van Peatminers hadden al een grote voorstand. Dit is zo gebleven.

Peatminers MU18 – Rebounds ’73 33-64

Peatminers MU18 had afgelopen vrijdag 3 november de wedstrijd tegen Rebound ‘73. De wedstrijd begon sterk met scores van Peatminers. Daarna was Peatminers de controle een beetje kwijt en hebben wij het kwart verloren met 6-15. In het 2e kwart stond de aanval niet op zijn best. Verdedigend stond het redelijk goed. Ruststand 12-27. Het 3e kwart gaven we de gasten te veel ruimte in de verdediging, waardoor we te makkelijk scores weggaven. Ook het 4e kwart was onze verdediging niet scherp. Voor de rest was het een goede wedstrijd om van te leren.

Peatminers XU12-1 - Twente Buzzards XU12-1 47-25

We moesten tegen de nummer 2 en daar hebben we de vorige keer met 10 punten verschil gewonnen. We begonnen de wedstrijd met goed verdedigen, alleen de aanvallen liepen aan het begin niet helemaal lekker. Na de 2de periode begon het te lopen en was de overwinning al vrij snel duidelijk. De laatste 2 periodes hebben we een nieuwe aanval gespeeld en dat ging hartstikke goed!

U10 Toernooi The Jugglers.

De jongens en meisjes van Peatminers U10 speelden zaterdag in Enschede alweer hun derde toernooi in de minicompetitie. Alle twee teams speelden door ziekte en blessures met de minimale bezetting (5 spelers). Een zwaar programma, dus waren de verwachtingen vooraf niet hoog. Maar het tegendeel bleek waar. Zowel de jongens als de meisjes speelden erg goed.

De jongens wonnen in poule 3 op knappe wijze twee van de drie wedstrijden. Tegen Risne Stars werd het 14-4. In de tweede wedstrijd was de verdediging wat minder scherp. De thuisploeg bleek daardoor met 12-4 een maatje te groot. In de derde wedstrijd tegen Amical waren de jongens weer bij de les en werd het zelfs 22-4.

In poule 2 speelden de meiden de eerste twee wedstrijden tegen fysieke tegenstanders. Maar het spel was boven verwachting goed. Amical werd met 18-10 opzij gezet en Kikkers met 10-6. Ondanks de vermoeidheid was ook de derde wedstrijd een genot om naar te kijken. De meiden speelden vol overgave en pakten tegen Uitsmijters hun derde overwinning (20-6).

Elk toernooi laten beide teams mooie dingen zien. En ook dit toernooi kunnen de spelers en speelsters weer trots zijn op hun fantastische prestaties!


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.