BV Peatminers start het nieuwe seizoen goed!

BV Peatminers start het nieuwe seizoen goed!

Afgelopen weekend stonden er voor vele teams van BV Peatminers de eerste wedstrijden op het programma. Spannende wedstrijden, waaronder ook voor VU18.

CBV Binnenland VU18-1 – Peatminers VU18-1 (63-37)

Wij als het VU18-team van Peatminers speelden afgelopen zaterdag onze eerste echte Tweede Divisie wedstrijd. Daarmee zijn wij het eerste team van onze vereniging dat deze uitdaging aangaat. Na een dikke 2 uur rijden in het busje van autobedrijf Schmidt stonden we onder leiding van Natasja om 13:45 klaar op het veld in Barendrecht. Hoewel het team van Binnenland al langer bekend is met het landelijke niveau, speelden wij er niet minder om. “Niet bang zijn!” werd ons meerdere malen ingestampt, en dus begonnen we, zoals afgesproken, sterk aan de wedstrijd. Door de felle manier van spelen door het team van Binnenland was de toon gauw gezet; dit wordt een keiharde wedstrijd. Dat wij ons mannetje kunnen staan in de tweede divisiecompetitie is wel duidelijk, maar het is wel even heel iets anders dan de Tweede Klasse waar we vorig jaar in speelden. Maar juist door een niveau op te zoeken wat net iets boven dat van ons ligt, kunnen we super veel leren en als team gaan groeien. De wedstrijd is geëindigd in een eindstand van 63-37 voor Binnenland, maar wat hebben we sterk gespeeld. Het was al met al een zeer positieve start van het seizoen, en we hebben zelfs de woorden “ik ben trots op jullie!” van onze coach mogen ontvangen. Kom de meiden aankomend weekend aanmoedigen in de thuisbasis.

 

Valley Bucketeers X14-2 - Peatminers X14-2 (27-53)

Peatminers X14-2 speelde afgelopen vrijdag zijn eerste wedstrijd van het seizoen tegen The Valley Bucketeers X14-2 in Nijverdal. We wisten niet wat we konden verwachten. Afgesproken om vanaf het begin goed en strak te verdedigen en in de aanval ons spelletje te spelen. Dit ging goed; in het eerste kwart we kwamen gelijk op een 7-0 voor.

Hard gewerkt en geconcentreerd gespeeld was uiteindelijk goed voor een verdiende overwinning.

 

Uitsmijters X14-1 - Peatminers X14-1 (26-91)

Zaterdag 16 september D-day, onze 1ste wedstrijd. Geen slang meer, maar 4x 10 minuten, een hoge basket, een time-out, screens, het echte werk is begonnen. Vol spanning de rugnummers uitkiezen, tenue aan doen en toen het veld op. Warming-up draaien en toen die fluit, nog 1 minuut, het gaat beginnen. 5 man in het veld en 3 op de bank, wij wonnen de sprongbal en vanaf dat moment was de spanning weg en wist de tegenstander niet wat ze overkwam. Ruststand 11-44. Mooie acties, veel samenspelen en uiteindelijk het slotsignaal. De 1ste overwinning is een feit.

 

WSV VU16 1 - Peatminers VU16 (38-31)

In het eerste kwart stond Peatminers achter door de sterke verdediging van het andere team. In het tweede kwart kwam Peatminers weer wat dichterbij. In het derde kwart hadden de meiden nog maar 3 punten achterstand, maar toen zakte het weer een beetje terug, maar ze bleven doorgaan tot de eindstand 38-31.

 

Landstede ZAC VSE - Peatminers VSE1 (49-19)

De eerste wedstrijd in de nieuwe samenstelling van de dames was zaterdag in Zwolle. Een onbekende tegenstander dus alles was nieuw. Het eerste kwart ging redelijk, met een stand van 18-10 was er nog van alles mogelijk. In het 2e kwart liep Landstede uit door de vele langeafstandsschoten die slecht werden verdedigd door Peatminers. In de rust heeft coach Johan kenbaar gemaakt dit in de tweede helft niet meer te willen zien. Het derde kwart begon chaotisch voor Peatminers maar na een time out werd de rust gevonden en de aanval opgezet. De eindstand werd 49-18. Wanneer de dames voltallig zijn en op elkaar zijn ingespeeld is dit zeker een tegenstander die verslagen kan worden. Dit wordt dan ook de doelstelling voor de volgende match.

 

VUAS MU22 – Peatminers MU22 (69-47)

Mu22 ging afgelopen vrijdag richting Dronten voor de eerste wedstrijd van het seizoen. Na een stukje rijden en het oppikken van een gestrand teamlid konden we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd. Met een goede warming up zijn we de wedstrijd begonnen en we gingen er hard tegen aan. Toen het eerste kwart was afgelopen, kregen we door dat het ons hoe dan ook niet gegund was deze wedstrijd te winnen. Ondanks alle tegenslagen deze wedstrijd en alle frustraties op het veld hebben we de wedstrijd netjes afgesloten met 69-47 als eindstand.

 

Jugglers MU16 – Peatminers MU16 (42-44)

Meteen vanaf het eerste kwart gingen de beide teams al gelijk op, Peatminers stond namelijk aan het eind van het eerste kwart met 2 punten achter (12-14). De tweede periode ging echter beter, de jongens stonden goed in de aanval, alleen gaven ze het soms weg in de verdediging. Hierdoor is de achterstand van 2 punten in de loop van het tweede kwart gegroeid naar 8 punten (20-28). De derde periode gingen we goed in en hierdoor was aan het eind van de periode de stand gelijk (36-36). De jongens gingen nog harder werken voor de bal dan dat ze al deden. Ze stonden strak in de verdediging en de aanval liep ook goed omdat iedereen overzicht hield, en er werd goed rond gepasst. Hierdoor won Peatminers uiteindelijk met een eindstand van 44-42.

 

Jugglers MU18 – Peatminers MU18 (58-59)

Toen de warming-up gelopen werd, werd er ondertussen ook onderling aan elkaar duidelijk gemaakt dat we deze wedstrijd serieus moesten nemen. De tegenstander had een groter team dan wij. De eerste paar scores kregen we tegen. We klommen weer terug; maar net nog niet genoeg om het eerste kwart te winnen (11-8). De jongens gingen er in de tweede periode weer volop tegen aan. Daardoor kwamen ze op een voorsprong van maar liefst 14 punten (33-47). De jongens hadden het gevoel dat ze de wedstrijd al gewonnen hadden, maar dat was niet zo. De tegenpartij kwam weer hard terug en de scores vlogen om de oren. De jongens wisten goed stand te houden en wonnen uiteindelijk met 1 punt verschil. Eindstand 58-59.

 

Twente Buzzards VU14 – Peatminers VU14 (44-70)

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen mochten de meiden uit naar Hengelo. De verdediging van de tegenstander stond goed, maar toch lukte het Peatminers om hier goed doorheen te breken. Het was duidelijk dat de meiden volledig voor de winst gingen. De hele wedstrijd ging door volgens de toon die was gezet in het eerste kwart; dit resulteerde in een directe voorsprong die alsmaar groter werd. De meiden van Peatminers gingen vol zelfvertrouwen door en gaven de wedstrijd niet meer uit handen.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.