Eerste winst ooit basketbalvereniging Peatminers in landelijke competitie

Eerste winst ooit basketbalvereniging Peatminers in landelijke competitie

Het was afgelopen weekend het eerste thuisweekend voor de Peatminers dit seizoen. De Stamper stond er weer netjes bij en de tribunes waren goed gevuld. Er was ook een toernooi dit weekend in de Stamper voor de allerjongsten. Een weekend vol met primeurs!

Peatminers VU18 - Cangeroes VU18 68-66

De kunst van een goed verslag is dat je het objectief verwoord. Voor wat dat betreft was een ding heel duidelijk afgelopen zaterdag in sporthal de Stamper in Vriezenveen; Peatminers MU18 tegen Cangeroes MU18 uit Utrecht was reclame voor de basketbalsport in de gemeente Twenterand. Twee aan elkaar gewaagde teams, 2 uitstekend leidende scheidsrechters en een superenthousiast publiek waren ingrediënten voor een spannende pot basketbal.

Iedereen keek enorm uit naar de wedstrijd, vooral omdat dit de eerste thuiswedstrijd was op landelijk niveau. Ook waren er veel supporters om de meiden aan te moedigen. De wedstrijd begon gelijk op, de spanning en energie vanaf moment een al aanwezig. De meiden begonnen sterk en wisten de scores gelijk te houden. Beide teams lieten prachtige acties zien, geweldig om al publiek naar te kijken. Na de rust kwamen we weer sterk terug en bouwden we zelfs een kleine voorsprong op. De wedstrijd ging gelijk op, vooral op het einde was de spanning om te snijden. De meiden wisten het hoofd koel te houden en wonnen met 2 punten verschil! De ontlading was groot. Bij het team en het publiek. De eerste overwinning van het seizoen hebben de meiden te pakken, nu op naar de volgende!

Het is voor het eerst dat een basketbalteam van Peatminers een overwinning boekt op het hoogste niveau in Nederland. Uniek om dit op dit niveau te spelen in de gemeente Twenterand, het is een resultaat van keihard (vrijwillig) werken met elkaar als basketbalvereniging . Is het seizoen nu al geslaagd? Nee, het smaakt naar meer voor het team en het publiek, het zal een seizoen zijn met vallen en veel belangrijker weer opstaan, met winnen, zoals afgelopen zaterdag, het is het moment om zowel op het veld als op de tribunes te genieten van het spelletje basketbal. En om te genieten zijn heel veel mensen binnen de club “druk” om dit elke week weer voor elkaar te maken.

Volgende week spelen de meiden tegen BV Leeuwarden op zaterdag 6 oktober om 18.00 uur in sporthal de Stamper tegen b.z. ‘72 uit Zeist. Wil je top basketbal beleven en zo dichtbij je de buurt, kom dan 6 oktober naar de sporthal in Vriezenveen!

Start U10 Minicompetitie

Afgelopen zaterdag was in De Stamper de start van het seizoen voor de jongens en meisjes in de U10 minicompetitie. Maar liefst dertien teams nemen het dit seizoen tegen elkaar op. Veel gespannen gezichtjes aan het begin van het toernooi, maar dat veranderde als snel toen de wedstrijden begonnen. Met veel plezier speelden alle teams hun wedstrijden. De jongens en de meisjes van Peatminers speelden allebei een goed toernooi. De jongens wonnen twee van de vier wedstrijden en de meisjes wonnen één van de drie wedstrijden. Een goede start van het seizoen!

Peatminers VSE1- sv Twello VSE1 52-36

Zaterdag was de eerste ontmoeting tegen Twello, een onbekende ploeg in de competitie. Niet wetend wat we moesten verwachten zijn we de strijd aangegaan. Een voltallig team op het veld en het liet gesmeerd. Het tempo kon zo nu en dan wel hoger, maar Peatminers zijn goed van start gegaan en hebben de hele wedstrijd de voorsprong weten te behouden. Na het laatste fluitsignaal gaf het scorebord 52-36 aan. Mooie overwinning voor de dames.

Peatminers VU16 - Landstede Basketbal ZAC VU16 46-22

De eerste helft ging goed, we stonden voor en Peatminers zagen in dat ze de score konden uitbouwen. Tussenstand 34-11. De tweede helft van de wedstrijd ging wat minder goed, toch bleven de meiden voorstaan. De meiden hebben een goede wedstrijd gespeeld waar veel leerpunten uit te halen waren. 

Peatminers VU12-1  - Pluto VU12-1 93-37

Zaterdagmiddag waren de meiden van U12-1 aan de beurt om hun seizoen te openen. In de 1e klasse wachtte een onbekende tegenstander, Pluto uit Wageningen. De eerste periode ging de wedstrijd nog gelijk op, 7-6 voor de meiden van Peatminers. Maar daarna leek het wel of het stormde op het veld. De meiden heersten op alle fronten. De luchtmacht van Peatminers pakte rebound na rebound. En met fastbreaks en mooie aanvallen scoorden ze er flink op los. Pluto had geen antwoord en kon de meiden alleen afstoppen met fouten. Maar de meiden lieten zich niet door van de wijs brengen. Via een 45-12 ruststand denderden ze door naar 93-37.

Peatminers VU12-3 – Uitsmijters VU12-2 67-11

De tweede wedstrijd van het seizoen van de meiden van Peatminers U12-3 was er één om te lijsten. Na twee periodes was het al 27-0 voor de meiden en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. De rest van de wedstrijd werd gebruikt om het samenspel en de passing te verbeteren. In het begin vonden de dames de opdrachten die ze kregen best lastig. Maar al snel pikten ze het goed op en werden de taken keurig uitgevoerd. En daarmee trakteerden ze het publiek op een zeer leuke wedstrijd om naar te kijken!

Peatminers MU14-2 - Twente Buzzards MU14 73-41

De jongens begonnen de eerste paar minuten zeer sterk met een full court press, geconcentreerde aanvallen waardoor we mooie scores konden maken. Het tweede kwart ging daarintegen helaas minder, minder sterk verdedigen, te snel gaan in de aanval. Rust stand 43-24 in het voordeel van Peatminers. Na de rust gingen de jongens verder met een half court press, dit pakte net zoals de full court press goed uit, ook werd er weer mooi gescoord. Door dit mooie, sterke spel konden we de wedstrijd mooi afmaken. 

Jugglers X12-2 - Peatminers MU12 18-61

De jongens mochten deze zaterdag tegen het team uit Enschede. Door een kleine oponthoud kwamen we later aan dan gepland, maar dat heeft voor de jongens niks uitgemaakt. Met een goede warming up achter de rug begonnen we aan de wedstrijd. Deze begonnen Peatminers sterk met een periode tussenstand van 0-8. Ze hadden er zin in en gingen met alle kracht voor de winst met als doelstelling dat iedereen 1 keer had gescored en dit hebben we gehaald. 

Peatminers MU22 - Amical MU22 49-61

Onze heren van U22 kregen de Enschedese club Amical op bezoek. Amical begon sterk terwijl Peatminers nog niet de rust en communicatie in de aanval wist te vinden. Het eerste kwart was voor Amical die veel scores maakte door hun snelheid. Echter gaven de heren van Peatminers niet op, ze wisten beter te communiceren en samenspelen waardoor ze behoorlijk terugkwamen. Eindstand rust 26-28. Het 3e kwart ging gelijk op, beide teams hadden momenten van meeste scores. Deze strijd was spannend om te zien en ging nog tot de helft van het 4e kwart door. Daarna kwam Amical aan de leiding en wisten onze mannen van u22 fr achterstand niet meer in te halen.

Valley Bucketeers MU16 – Peatminers MU16 51-78

Peatminers begon de wedstijd tegen de Valley Bucketeers met een voorsprong van 7 punten. Maar zij kwamen terug met een voorsprong van 8 punten aan het einde van de 1ste  periode. In de 2de periode verloor Valley Buck de concentratie en kregen Peatminers weer de voorsprong. In de 3de periode kregen we een voorsprong van 20 punten en stond de stand intussen ongeveer 50-30. Aan het eind van de wedstijd hadden we een voorsprong van ongeveer 30 punten en een wedstijd met mooie moment en acties van iedereen in het team.

Peatminers X14-1 - Landstede X14-2 87-18
Eerste thuis wedstrijd voor het eerste jongens onder 14 team van Peatminers. Het team bestaat, op twee spelers na, volledig uit eerste jaars U14 spelers, echter lieten ze dat ook deze week weer niet zien. Door goed en geconcentreerd samen te spelen en te verdedigen bouwden ze snel een enorme voorsprong uit. Het was, ondanks de eenzijdige partij, toch een leuke wedstrijd om te zien voor de vele supporters. Veel scores, snelle aanvallen en veel steals voor Peatminers.

Overige uitslagen:

Peatminers M18 - Amical M18 34-58


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.