Goed weekend BV Peatminers

Goed weekend BV Peatminers

In het tweede wedstrijdweekend van het nieuwe jaar heeft Peatminers wederom goed gescoord op de velden. Wat resulteerde in meer winst dan verlies voor BV Peatminers. Even een rondje langs de velden.

Peatminers Jongens U16 - Uitsmijters Jongens U16 -> 64-60

JU16 speelde vrijdagavond thuis in de semipermanente hal tegen Uitsmijters U16 uit Almelo. De jongens uit Vriezenveen hadden moeite met het begin van de wedstrijd en stond in de 6e minuut met 13-1 achter. Daarna werd er in de aanval beter rond gepasst, waardoor de bal ook het thuisnetje wist te vinden. Rust stand: 7-17. Er moest hard gewerkt gaan worden om de stand in te halen. Naar die opdracht werd geluisterd. De centers werden gevonden en er werd goed samen gespeeld. De verdediging stond nog erg slap, maar toch werd de achterstand omgedraaid naar een voorstand in de rust: 29-25. Na de rust stond Uitsmijters beter te verdedigen, maar wist Peatminers hier nog wel door te komen. De verdediging bij Peatminers bleef een zwak punt. Eind 3e kwart: 53-41. Nu was het zaak om de rust te bewaren en de wedstrijd uit te spelen. Echter maakte Uitsmijters een run van 9 punten waardoor Peatminers nog maar 3 punten voor stond. Daarop werd Peatminers gelukkig weer wakker, maar de wedstrijd bleef spannend tot de laatste minuut. Peatminers stond voor met 4 punten, en Uitsmijters kreeg 2 keer achter elkaar 2 vrije worpen. Tot geluk van Peatminers waren deze alle 4 mis, en klonk het eindsignaal.

Peatminers Meiden U18 - Twente Buzzards Meiden U18 -> 48-40

De meisjes van U18 moesten vrijdagavond de eerste wedstrijd van 2017 spelen. En dan gelijk tegen Twente Buzzers, een bekende geduchte tegenstander. De wedstrijd begon met heel weinig scores, de aanvallen van Peatminers liepen mooi maar de ballen wilden er niet in. Gelukkig voor ons, had Twente Buzzards hetzelfde probleem. Waardoor er na vijf minuten spelen de stand 3-3 was. De laatste vijf minuten liep het bij Peatminers aanvallend best goed maar wederom geen scores terwijl Twente Buzzards wel ging scoren. Kwartstand 5-9. Het tweede kwart was het begin voor Peatminers zodat ze weer in het spoor van Twente Buzzards kwamen, maar dat was van korte duur. Twente Buzzards zette een tandje bij terwijl wij niet door de zone kwamen van Twente Buzzard. We konden vijf minuten niet scoren maar toen we een keer de basket hadden gevonden ging het goed en kwamen we weer bij. Ruststand 20-22. Het derde kwart ging helemaal gelijk op, het werd hierdoor steeds spannender. Kwartstand 32-32. Op naar het vierde kwart de meiden hadden zelf het idee dat ze dit moesten kunnen winnen dus zo gingen ze het veld in. Tot de zesde minuut ging het gelijk op maar toen gingen de meiden rebounden en goed samen spelen waardoor er makkelijker scores gemaakt konden worden. De verdediging stond goed dicht waardoor Twente Buzzards nog maar één keer kon scoren. Met als gevolg een eindstand van 48-40 in het voordeel van Peatminers.

Peatminers Heren 1 - Twente Buzzards Heren 3 -> 57-44

Na een korte winterreces trad Heren 1 vrijdagavond aan tegen de Twente Buzzards. Peatminers begon een beetje stroef aan de wedstrijd en was een beetje zoekende naar de automatismen. Desondanks werd de eerste periode toch gewonnen met 16-11. De tweede periode bleef qua score dicht bij elkaar. De verdediging van Peatminers liep nog niet helemaal optimaal waar Twente Buzzards van profiteerde. Dit werd aan het einde van de periode recht gezet door Peatminers die met de rust 28-21 voor stond. De derde en vierde periode werden beide nipt gewonnen waardoor Peatminers de 2 punten in Vriezenveen hield.


Uitsmijters Meisjes U12-2 - Peatminers Meisjes U12-2 -> 10-72
In het nieuwe jaar zijn de competities opnieuw ingedeeld. Uitsmijters U12-2 was zaterdagmiddag de eerste tegenstander in de nieuwe competitie. Vanaf het fluitsignaal lieten de meiden gelijk zien waarvoor ze naar Almelo gekomen waren. Met een goede verdediging zorgden ze voor veel balverlies bij de tegenstander. In de aanval creëerden de meiden veel ruimte voor zichzelf. Bij rust was het al 5-40. Na de rust bouwden de meiden hun voorsprong rustig uit. 

Uitsmijters Meisjes U12-1 - Peatminers Meisjes U12-1 -> 24-25
Meisjes U12-1 pakt zwaarbevochten overwinning
In Almelo mochten de meiden het opnemen tegen U12-1 van Uitsmijters. Beide teams kwamen maar moeilijk tot scoren. Doordat de tegenstander een onreglementaire verdediging gebruikte, hadden de meiden iets meer moeite om het netje te vinden. Bij de rust was het daardoor 16-8. Na de rust deden de meiden er verdedigend een schepje bovenop. Er werd gevochten voor elke bal. Met de steun van het publiek knokten de dames zich terug in de wedstrijd. Na 6 periodes was het 20-20. Twee vrije worpen brachten de stand op 20-22. In een zeer spannende achtste periode hielden de meiden het hoofd koel en trokken zo de winst naar zich toe.

Peatminers Heren 2 - Uitsmijters Heren 2 -> 29-65
Afgelopen vrijdag mocht Heren 2 het opnemen tegen de koploper in de competitie. Bij de heren van Peatminers waren er diverse schakels die ontbraken en daardoor wisten ze dat het moeilijk zou worden. De eerste helft werkte de heren goed samen en hierdoor was de achterstand bij rust nog maar 10 punten. De tweede helft kwam de kwaliteit van uitsmijters naar voren en doordat de aanval bij Peatminers niet meer lukte, verloren de heren uiteindelijk stevig. 

Kikkers Dames 1 - Peatminers Dames -> 69-40

De dames van Peatminers begonnen sterk aan de wedstrijd tegen de dames van Kikkers, mede door de aanvulling van de meiden van U16/18. Hierdoor vielen er al gelijk meer scores voor de dames in het groen in het netje, wat resulteerde in een voorsprong na het eerste kwart. Later in de wedstrijd kwamen de dames van kikkers terug in de wedstrijd en wisten de achterstand in te halen. Kikkers wisten vervolgens de voorsprong te bemachtigen en uit te lopen.

Kikkers Meiden U14 - Peatminers Meiden U14 ->  45-67

De meisjes van U14 moesten uit naar Kikkers in Borne. De eerste wedstrijd van het seizoen moesten de meiden hier ook tegen en toen werd er dik verloren. De meiden begonnen de wedstrijd goed, er werd makkelijk gescoord en de meiden stonden goed te verdedigen, kwartstand 14-20. Het tweede kwart ging eigenlijk op dezelfde voet door waardoor we tot aan de zesde minuut nog steeds voorstonden. Maar Kikkers ging toen uit een ander vaartje tappen, de coach had waarschijnlijk aangegeven dat ze nog maar iets harder moesten gaan spelen en hierdoor vielen er bij ons enkele meiden uit met blessures. Ruststand 32-28. Het derde kwart viel helaas de bal niet meer zo vaak, terwijl er wel mooie aanvallen werden gelopen. De meiden bleven knokken voor wat ze waard waren. Kwartstand 51-36. Op naar het vierde kwart, proberen er voor te zorgen dat de verdediging goed stond en dat Kikkers geen makkelijke scores kon maken, helaas was dat nog wel een lastige opdracht, omdat we zelf in de aanval niet voldoende rust hielden, hierdoor kon Kikkers nog verder uitlopen. Eindstand 67-45.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.