GRATIS INDOOR SPORT & BEWEEG PARTY VOOR BASISSCHOOL JEUGD

GRATIS INDOOR SPORT & BEWEEG PARTY VOOR BASISSCHOOL JEUGD

In de voorjaarsvakantie is er op vrijdag 24 februari a.s. voor alle kinderen van groep 3 t/m 8 uit de gemeente Twenterand een indoor Sport & Beweeg Party in het sport- en beweegcentrum De Stamper in Vriezenveen. De hal wordt die dag omgetoverd in een complete beweegtuin met allerlei spellen. De organisatie is in handen van basketbalvereniging Peatminers en de toegang is helemaal gratis.

Hup, van de bank!

Als er buiten geen sneeuw of ijs ligt, brengen veel kinderen de voorjaarsvakantie grotendeels door met gamen of bankhangen met de tablet. ‘Kinderen bewegen sowieso steeds minder’, weet Natasja  Jaspers Faijer trainster van Peatminers, die in het dagelijks leven als kinderfysiotherapeut werkzaam is.  ‘Ik zie de gevolgen hiervan regelmatig in onze praktijk. Beweging is belangrijk voor de motorische ontwikkeling van kinderen, maar sporten of samen spelen heeft ook een positieve invloed op hun sociale ontwikkeling.  Ze maken er makkelijker vriendjes door, leren samenwerken en omgaan met winnen en verliezen. Om kinderen deze voorjaarsvakantie toch van de bank te krijgen, hebben wij deze indoor Sport & Beweeg Party bedacht. De ochtend is voor de jongere kinderen van groep 3 en 4, de middag voor de ouderen van groep 5 t/m 8. Onder begeleiding van ervaren leden van Peatminers kunnen ze allerlei leuke en spannende beweegactiviteiten doen’.

De ochtendsessie voor de groepen 3 en 4 is van 10.15 tot 12.15 uur (inloop vanaf 10.00 uur); de middagsessie is van 13.30 tot 15.30 uur (inloop vanaf 13.15). Adres: Sport & Beweegcentrum De Stamper, Schout Doddestraat 11 in Vriezenveen. De kinderen kunnen meedoen in hun gebruikelijk gymkleren en –schoenen die ze tijdens de schoollessen dragen. Voor meer informatie kunt u mailen naar  info@peatminers.nl.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.