Heren 1 verslaan Heren 2 in een thriller van een derby

Heren 1 verslaan Heren 2 in een thriller van een derby

Afgelopen weekend was het druk en gezellig rond de Stamper. Vrijdag speelde er al een aantal teams van Peatminers thuis en zaterdag was de wedstrijd van heren 1 tegen heren 2. Volgepakte tribunes en spannende wedstrijden maakte het een succesvol weekend. Na de wedstrijden was de kantine gezellig en goed gevuld. Hierbij een ronde langs de velden van de gespeelde wedstrijden. En hierbij een <link> voor de foto's

Heren 1 - Heren 2-> 61-67

Heren 1 en Heren 2 traden zaterdagmiddag aan in eigen zaal voor een Vriezenveense clash voor veel publiek. Vooraf werd er een spannende wedstrijd verwacht en beide teams waren ook gewaagd aan elkaar. Heren 1 probeerden met pressie de bal te veroveren en gebruik te maken van de snelle omschakeling. Heren 2 probeerden met name via de centers de scores te vinden. Heren 1 wisten met hun tactiek een 10-15 voorsprong te creëren in het eerste kwart. Het tweede kwart was net als het eerste kwart zeer fel, beide teams deden niet voor elkaar onder. De teams gingen de rust in met een 24-30 stand voor de heren 1.

In de derde periode wisten de heren 2 het tij te keren en maakten optimaal gebruik van de gaten die heren 1 liet vallen in de verdediging. Hierdoor kwamen de heren 2 na het eind van het derde kwart voor met 44-43. Het laatste kwart begon goed voor de heren 1. Er werd nieuwe tactiek toegepast in de verdediging door van een zone verdediging naar een man to man verdediging te gaan en de bal werd uitstekend gepasst. Hierdoor liepen de heren 1 iets uit, maar door de hoge foutenlast kwamen heren 2 terug in de wedstrijd. In de laatste minuut haalden de heren 1 de winst binnen door vrije worpen met een 61-67 eindstand. Beide teams gingen vol voor de winst en het publiek werd getrakteerd op een hele spannende, felle maar sportieve wedstrijd.

Meisjes U12 - Kikkers -> 45-43

De eerste wedstrijd tegen Kikkers uit Borne werd ruim verloren. Afgelopen zaterdag was de opdracht voor de meiden dan ook simpel: vooruitgang laten zien. En dat deden ze! Met veel enthousiasme en inzet namen de meiden brutaal de leiding in de wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie. Met een sterke teamdefense wisten ze het hun tegenstander bijzonder moeilijk te maken. Aanvallend spelen de meiden ook steeds meer als een team. Met makkelijke, open layups en bij vlagen goed passwerk vonden de meiden regelmatig de basket. Door een aantal slordigheden in de verdediging maakten ze het zichzelf nog even onnodig moeilijk. In de slotfase waren ze echter toch te sterk en sleepten ze een fantastische overwinning uit het vuur!

Jongens U12 - Jolly Jumpers -> 58-7

Dit weekend speelden de jongens onder 12 (JU12) een thuiswedstrijd tegen de Jolly Jumpers uit Tubbergen. De eerste wedstrijd dit seizoen speelden beide teams ook al tegen elkaar en toen wisten de jongens van Peatminers vrij makkelijk te winnen. Toch zijn beide teams nu een paar maand verder, dus van onderschatting was geen sprake. De eerste paar minuten gingen er aan Vriezenveense kant veel ballen net niet raak. Toch stond de verdediging wel goed en kon de tegenstander niet tot nauwelijks scoren. De laatste weken hebben de jongens veel getraind op samenspel en dat lieten ze, tot grote tevredenheid van de beide coaches, ook gedurende de gehele wedstrijd zien. Bijna geen enkele aanval werd individueel afgerond. Continue wisten de vriezenveners elkaar te vinden. Geweldig om te zien en ook loon naar werken voor de jongens zelf. De eerste periode werd afgesloten met een stand van 32-7 in het voordeel van Peatminers. De tweede periode was de opdracht om wederom veel samen te spelen en de tegenstander geen kans te geven tot scoren. Dat werd perfect uitgevoerd, getuige een tweede periode stand van 34-0, wat een eindstand tot gevolg had van 66-7. Dit was de laatste wedstrijd voor de kerst. In Januari begint voor de jongens een nieuwe competitie, waar ze met de beste zes ploegen uit drie parallelle klassen een nieuwe competitie gaan vormen. Het wordt dus een hele uitdaging de tweede seizoenshelft, maar wel een waarin ze heel veel zin hebben en ook nog heel veel gaan leren.

Jongens U16 - Twente Buzzards -> 41-79

Jongens U16 speelde vrijdagavond in Vriezenveen tegen Twente Buzzards uit Hengelo. De jongens uit Vriezenveen kregen als opdracht een full-court verdediging, om op die manier direct op voorsprong te komen. Helaas stond de tegenstander hierdoor alleen maar op scherp en kon eenvoudig door onze verdediging heen komen. Twente Buzzards stond in een zone-defense waar Peatminers moeilijk de gaten kon vinden. Einde van het eerste kwart: 2-22. Er was nog veel werk aan de winkel! Het tweede kwart vond Peatminers beter de gaten in de zone-defense van Twente Buzzards, en waren de jongens uit Vriezenveen beter gefocussed in de verdediging. Rust stand: 14-39. De opdracht was om deze groei door te zetten. In het derde kwart wisten de centers elkaar goed te vinden en wisten dit kwart te winnen met 19-14. Het vierde kwart waren de jongens mentaal verslagen en waren niet meer scherp.

Dames 1 - Amical -> 31-70

De dames van Peatminers hadden een thuiswedstrijd op de planning staan tegen de ploeg uit Enschede. Vanaf het begin van de wedstrijd was het al duidelijk dat de dames van Amical al vaker wisten te scoren. Wat al snel resulteerde in een achterstand. In de tweede helft van de wedstrijd stond de verdediging goed van de dames van Peatminers en wisten de dames ook nog mooie aanvallen te draaien, waardoor de achterstand verminderd werd.

Overige uitslagen:

Meiden U14 - Pluto -> 14-80

Jongens U14 - Valley Bucketeers -> 71-18

Jongens U18 - Orca’s -> 49-55

 

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.