Jongens U18 geven niet op en spelen als ware winnaars

Jongens U18 geven niet op en spelen als ware winnaars

U heeft van ons nog twee wedstrijd verslagen tegoed, onze mooie hechte groep van jongens U18 hadden door omstandigheden het verslag wat later ingeleverd en door griep op de redactie is het weer een weekje later geworden. Veel leesplezier bij de verslagen die door de jongens zelf worden geschreven. 

Op 10-12-2016 moesten Peatminers U18 een uitwedstrijd spelen tegen Hanze Stars. In het 1ste kwart was al gelijk duidelijk dat de scheidsrechters een erg ruig spel (met name van Hanze Stars) toelieten en meerdere fouten niet meetelde. Ook al speelden ze ruig, we konden enigszins meekomen! [Stand: 10-6] Dit veranderde in de 2de kwart. Hanze Stars begon ruiger te spelen omdat ze doorhadden dat het door de scheidsrechters getolereerd werd. Hier schrokken wij van en raakten geheel ons spel kwijt. In het 1ste kwart gaven ze erg veel druk op onze eigen helft. Hierdoor was de bal lastig binnen 8 seconden over de middenlijn te krijgen, maar dit hadden we eerder meegemaakt en daarom waren we er op voorbereid. In het begin ging dat nog lastig, maar we kwamen er uiteindelijk goed door. In het 2de kwart deden ze dit echter niet. Ze gingen een “Trapp” zetten net over de middenlijn. Hier hadden we erg veel moeite mee. [Stand: 28-12] In het 3de kwart gingen ze terug op de full court press. Dit was voor ons gunstiger omdat dit niet nieuw was (in tegenstelling tot de half court trapp). Dit, en de reden dat dit ons beste kwart was (we speelde erg goed) resulteerde in een winnend kwart. Wij hebben in dit kwart 1 puntje meer behaald dan de tegenstanders. [Stand: 39-21] In het 4de kwart ging het niet goed. We werden gefrustreerd omdat ze terug gingen in de half court trap. Dit, en de reden dat de scheidsrechters alles toelieten wat er gebeurde, zorgde ervoor dat we ons spel totaal kwijtraakten. Er was geen systeem meer, en we werden (vooral) in het 4de kwart compleet weggevaagd. [Eindstand: 63-31] 

Wat ging goed: Ondanks dat we de vrolijke tweeling hadden die erg goed speelde en overal doorheen beten, waren wij als je gemiddeld naar ons team kijkt, erg in de minderheid qua fysieke kracht. Dat kon je in de wedstrijd daarentegen echt niet merken en wij vochten voor elke bal, ook al wist je van tevoren al dat je de bal waarschijnlijk niet kan krijgen doordat je niet sterk genoeg bent. Dit is in mijn mening een teken van doorzettingsvermogen en wil. We gaven ondanks alles NIET op!

Wat kan beter: We gaven NIET op, maar we lieten ons “koppie” wel zakken. We waren gefrustreerd. De scheidsrechters hebben ons niet beschermd voor het fysieke “geweld” dat door Hanze Stars werd uitgeoefend. Deze frustratie was terug te zien in ons spel! We raakten ballen kwijt, werden slordig etc.. Wij moeten leren om rustig te blijven in aller tijden en ons te isoleren van de tegenstander. De coaches van deze week (Niek en Kevin) deden dit echter heel goed. Ze bleven rustig in alle tijden, ook al was deze wedstrijd duidelijk niet rechtvaardig. Hier kan het team nog wat van leren! Wij spelen een spelletje, en dat is ONS spelletje. Dit spelletje kan door niemand beïnvloed worden. 

2e wedstrijd:

Thuis in sporthal De Stamper: Peatminers JU8 - Orca's (Urk) JU18

Afgelopen 16 deember speelde jongens u18 teger de Orca's uit Urk, in eigen sporthal De Stamper. De wedstrijd begonnen de jongens in het groen niet zo sterk, en we lieten in de verdediging de tegenstander er te snel langs. We waren te lief en niet scherp genoeg in de verdediging. In de aanval liet het te wensen over. We hadden veel turn overs omdat we de passer en de ontvanger een miscommunicatie hadden. We gingen slordig om met ons balbezit. Tussenstand 1ste kwart: 6-18. In het 2de kwart ging de aanval al een stuk beter en kwamen de passes goed aan. We vonden elkaar beter en de roulatie van posities en spelers ging stukken beter. In de verdediging ging het ook beter, met name in het aansluiten van de helpside en hierdoor werd  er minder gescoord door Orca's  In deze periode hebben we zelf genoeg scores gemaakt om aan te sluiten en het verschil beperkt te houden. Dit resulteerde in een tussen stand van 20-33. Nog maar 13 punten verschil. Nog niets verloren alles te winnen zo begonnen de jongens van Peatminers het 3de kwart. In de rust heeft de coach een paar wijzigingen aangebracht in de aanval om meer kansen te creëren.  Het ging al weer beter, omdat we de bal goed rond speelden en het spel niet te klein maakten. De achter stand werd steeds minder door een paar goede 3 punters, maar ook omdat de schoten raak gingen waardoor we steeds dichter bij kwamen. Periode score: 15-13 (+2) en ene tussenstand van 34-46. We hadden als team duidelijk de draad weer opgepakt. In het 4de kwart was de achterstand nog maar 11 punten verschil. De U18 jongens waren gebrand op de winst en daar speelde zo ook naar. In de rust gaf de coach aan dat we in het vierde kwart press gingen verdedigen, en de eind sprint werd ingezet door de jongens uit Vriezenveen. We hebben erg goed samengewerkt in het vierde kwart zowel in de aanval als in de verdediging. Hierdoor werd het op het laatst nog erg spannend. De uitslag was 49-55. Helaas slechts met 6 punten verloren en een periode score van 14-9 punten in Peatminers voordeel. We hebben verloren maar zo voelde we ons niet we hebben als ware winnaars gespeeld.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.