Peatminers Heren 1 haalt winst binnen!

Peatminers Heren 1 haalt winst binnen!

Ariba vs Peatminers HS1

Afgelopen zaterdag stond de uit wedstrijd tegen de studenten van de universiteit van Twente op het programma. Het eerste kwart was het aftasten in de verdediging en het zoeken naar de opbouw in de aanval. Dit ging wat moeizaam en resulteerde in een achterstand van 5 punten.  Het tweede kwart stond de aanval beter en werd er geprofiteerd vanuit de omschakeling. Ariba had geen direct antwoord op de omschakeling en dit resulteerde in een voorsprong bij rust van 10 punten. Het derde kwart was Ariba in eerste instantie scherp op de 3 punters maar toen Peatminers de verdediging hierbij actief op de schutters verdedigde werd hier de angel uit gehaald. De voorsprong zeker gesteld en daarmee ook de winst binnengehaald.

Eindstand 54-60

Peatminers VU18 tegen Attacus VU18.
Dit weekend stond er voor het VU18 team een thuiswedstrijd tegen Attacus op het schema. Meteen in het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het een spannende pot zou worden; beide teams gingen vrijwel gelijk op. Het team van Attacus had een paar vlotte scores waardoor onze meiden een achterstand opliepen. Door een effectieve verdediging kwamen de meiden weer dichterbij en was de ruststand 30-37. Alles was nog mogelijk. Het bleef spannend in de tweede helft. Telkens wanneer Peatminers dichterbij kwam, deed Attacus er nog een schepje bovenop. De tegenstander hield echter het hoofd beter koel en kon hierdoor uitlopen. De meiden hebben tot het eind gevochten maar verloren de wedstrijd helaas met 53-71.

Eindstand 53-71

Pigneons vu16 tegen Peatminers vu16
Volgens de stand en de weinige spelers van de tegenpartij, dachten we dat we deze wedstrijd gemakkelijk konden winnen. Dit bleek heel anders in het eerste kwart. De aanval stond niet, onze ballen vielen niet, en we lieten er best veel ballen door. Dit resulteerde in 10-7 na het eerste kwart. Bij ons in het tweede kwart veel fouten gemaakt waardoor de tegenpartij nog meer uit kon lopen, ondanks de fouten wouden de ballen nog steeds niet vallen. Het werd 18-11 na twee kwarten. Het derde kwart begon onze nieuwe aanval een beetje te lopen en daar kwamen een paar mooie scores uit. In dit kwart verdedigden we goed en hielen we hun op 3 punten. Dit kwart werd afgesloten met 21-15. In het vierde kwart werden we pas echt wakker onze scores begonnen nu echt te vallen in dit kwart scoorden we 18 punten en hielden we de tegenstanders maar op 4 punten. We maakten het ons publiek en coach nog heel erg spannend, maar de overwinning is binnen met 25-33.

Onze volgende wedstrijd is zaterdag 27 oktober om 12:30 thuis tegen Wyba vu16, wij hopen dat er veel publiek is die ons naar de 3de overwinning helpen.

Eindstand 25-33

U10 toernooi Nijverdal
De meiden van Peatminers U10 speelden zaterdag drie spannende wedstrijden in de middelste poule. De eerste wedstrijd, tegen Uitsmijters, waren de dames nog niet helemaal wakker. Vooral verdedigend lieten ze een paar steekjes vallen. Maar ze herstelden zich knap en wisten een achterstand keurig om te buigen naar een fraaie 14-12 overwinning.
Tegen Amical ging het al weer een stukje beter. Al was de verdediging bij vlagen nog steeds rommelig. Door een paar slordigheden ging de winst naar Amical (10-12). Wedstrijd 3 tegen SVZW was om in te lijsten. Er werd goed gepasst. Iedereen kreeg kansen om te scoren en in de defense werd er hard gewerkt. Dat resulteerde in de tweede winst van de ochtend: 9-8.
Een mooi resultaat op een mooi en goed georganiseerd toernooi!


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.