Peatminers Heren 1 pakt de eerste winst van het seizoen!

Peatminers Heren 1 pakt de eerste winst van het seizoen!

Afgelopen weekend had BV Peatminers thuiswedstrijden op het programma staan. Ook de jongste  basketballers van U10 hadden een toernooi in Wierden. Even een rondje langs de velden.

Peatminers MSE1 – Picker Reds MSE 1 -> 66 - 55

Heren 1 had de eerste thuiswedstrijd van het seizoen in de semi-perminente hal op vrijdagavond. Aanvankelijk had Peatminers moeite met scoren maar gelukkig kon Picker Reds niet al te ver uitlopen. Na een time-out herpakten de heren in het groen zich en sloten de eerste periode met 15-10 af. De tweede periode maakten de heren meer gebruik van de omschakeling en het tempo ging een stukje omhoog. Picker Reds had hier niet echt een antwoord en met de rust stond het 33-18. In het derde kwart kwam Picker Reds terug in de wedstrijd. Ze maakten beter gebruik van de gaten in de verdediging en Peatminers had weer een beetje moeite met scoren zoals in het begin van het eerste kwart. Stand: 43-35. Het vierde kwart ging redelijk gelijk op en Peatminers kon daarmee de eerste winst van het seizoen pakken.

Peatminers VSE 1 – S.V.Z.W. VSE 1 -> 48 -35

Zaterdagavond speelden de dames tegen SVZW1. Met de nederlaag van de vorige week nog in het achterhoofd stonden de wraakzuchtige dames op het veld. Het motto was direct in de aanval en op snelheid spelen. De openingstreffer was voor Peatminers maar al snel ging de score om en om. Na 10 minuten spelen was het 14-13. Dat dit anders moest werd in het tweede kwart duidelijk. Meer snelheid en een paar 3 punters zorgen ervoor dat de stand in de rust 29-15 was. Na de rust probeerde SVZW nog wel om bij te komen maar helaas voor hen sloeg de vermoeidheid toe en kon Peatminers het spel op een rustige manier uitspelen en de winst thuis te behouden. Eindstand 48-35.

U10 toernooi Wierden

De U10 teams van Peatminers hadden een toernooi in Wierden. Zowel de jongens als de meisjes misten enkele spelers. Ze speelden met volle overtuiging, maar konden deze keer geen vuist maken tegen de sterke en fysieke tegenstanders.

Peatminers X14 1 – Uitsmijters X14 -> 84 -15

Dit seizoen spelen wij een anderhalve competitie, dat betekent dat wij 3x tegen dezelfde tegenstander moeten. Afgelopen zaterdag moesten wij weer tegen Uitsmijters spelen. Een tegenstander waar we de vorige keer met ruime cijfers van hadden gewonnen. Tijdens de warming-up en het begin van de wedstrijd, was de concentratie van de jongens ver te zoeken. Verkeerde passes, te laat met verdedigen en te weinig rebounds. Je merkte de frustratie, waarom gaat het nu minder? Door ze zelf in de time-outs en in de pauzes met elkaar te laten praten, kwamen ze er achter, het ligt echt aan ons zelf.... Vanaf dat moment hebben ze extra hard gewerkt en hebben we weer veel mooie aanvallen en goed verdedigingswerk gezien.

Peatminers V16 1 – Uitsmijters V16 (VR) -> 37 - 67

De eerste helft van de wedstrijd ging niet zo goed, Peatminers stond achter met 15-27. Na de rust ging het iets beter, maar Peatminers had nog niet genoeg punten om te winnen. De eind stand was 37-67, hopelijk gaat het de volgende wedstrijd beter.

Peatminers X12 2 – Uitsmijters X12 1 -> 56 - 39

De jongens van x12-2 moesten dit weekend tegen Uitsmijters, de jongens waren er op gebrand dat ze wouden winnen omdat het voor de eerste plek in de competitie gaat. Met de inzet om eerste te komen in de competitie zijn ze de wedstrijd in gegaan en hebben er hard voor gewerkt om deze wedstrijd te winnen. Stuk voor stuk deden de jongens hun best om alles uit ze te halen wat er nog in zat en hebben ze de wedstrijd afgesloten met 56-39 voor Peatminers. Wij als coaches kunnen zeggen dat we trots zijn op dit team!

Peatminers M22 – Picker Reds M22 1 -> 65 - 49

De mannen van U22 hadden dit weekend een  thuiswedstrijd tegen Picker Reds. De jongens van Peatminers hadden deze wedstrijd zulke goede supporters,  dat de jongens gebrand waren op een overwinning. Beide teams hadden een goede verdediging en geconcentreerde aanvallen, dit ging eigenlijk heel de wedstrijd zo door, de jongens van Peatminers waren net iets sterker en haalden de overwinning binnen met een stand van 65 tegen 49.

 

 

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.