Peatminers heren 1 pakt eerste winst van het seizoen

Peatminers heren 1 pakt eerste winst van het seizoen

Afgelopen weekend speelde Peatminers een thuis weekend. Heren 1 pakte de eerste thuis winst. Maar er waren meer teams die overtuigend wonnen. Ook was zaterdag ochtend een U10 toernooi in Enschede waarbij er twee teams van Peatminers vertegenwoordigd waren. Hierbij de verslagen.

Peatminers MSE 1 – Amical MSE 2 -> 75-52

Heren 1 trad zaterdagavond aan tegen Amical. Na een vliegende start van 9-0 werd de eerste periode gewonnen met 24-13. Peatminers bepaalde het tempo, er werd goed gebruik gemaakt van de omschakeling en de verdediging stond goed. 41-23 bij de rust. Na wat een nonchalante speelstijl in het derde kwart, werd het tempo weer wat opgepakt in het laatste kwart. Met een mooie uitslag werd de eerste overwinning van het seizoen gepakt.

Peatminers M18 - Arnhem Eagels -> 46-76

Mu18 mocht vrijdagavond spelen tegen Arnhem Eagles. Dit team stond derde in de competitie dus het zou een zware wedstrijd worden. We begonnen de wedstrijd slaperig en overdonderd door het snelle spel dat we 0-6 achter kwamen. Daarna stonden we op scherp en kwamen wij ook aan het scoren toe. Desondanks het harde werk waren de tegenstanders net te snel voor ons en pakten de punten met snelle aanvallen. Buiten snelle aanvallen stond de verdediging goed en kwamen ze er moeilijk doorheen als ze een aanval moesten opzetten. We gingen de rust in met 26-41. In de tweede helft stonden we nog steeds sterk ook al stonden we achter. In de vierde kwart werden de tegenstanders moe en gingen slordig spelen. Terwijl wij juist lekker in de wedstrijd zaten. Hierdoor hebben we de vierde kwart gewonnen met 13-12. Dit was een sterke en goede wedstrijd van Peatminers en we mogen er trots op zijn.

U10 Toernooi Amical

Zaterdag mochten de U10 teams van Peatminers in Enschede aantreden voor het tweede toernooi in de competitie. In de eerste wedstrijd konden de jongens en de meisjes zich gelijk aan elkaar meten. Deze keer waren de jongens net iets sterker:12-10. In de twee wedstrijden daarna wisten de jongens het goede spel niet door te zetten. In beide wedstrijden was er veel inzet en strijd. De tegenstanders waren helaas sterker. Omdat er geen wissels waren sloeg vooral in de laatste wedstrijd de vermoeidheid toe. Beide wedstrijden gingen dan ook verloren. De meisjes wisten zich te herpakken en met een 5-4 overwinning tegen de thuisploeg Amical pakten ze hun eerste overwinning van het seizoen. In de laatste wedstrijd boden de meisjes tegen het sterke Twente Buzzards lang tegenstand. Pas laat in de tweede helft kwam de ploeg uit Hengelo op voorsprong.

Een geslaagd toernooi waarin beide teams weer leuke dingen lieten zien.

Peatminers V16 – Uitsmijters V16 1 -> 44-50

Afgelopen vrijdag avond speelden v16 tegen Uitsmijters v16 uit Almelo. De wedstrijd begon gelijk erg spannend, we liepen de hele tijd gelijk op. De meiden van Peatminers waren gedreven om te winnen. Er werden veel fouten gemaakt die niet altijd gezien werden, waardoor wij een beetje uit concentratie werden gebracht, maar daar kwamen we heel snel weer boven op en konden we weer verder spelen met ons eigen spelletje. Vanaf de tweede helft werd het wel heel erg spannend , maar uiteindelijk trok Uitsmijters aan het langste eind.

Peatminers V18 – Red Giants V18 -> 84-40

Vrijdagavond moest vu18 tegen de Red Giants uit Meppel spelen. Er werden al meteen veel fouten gemaakt door de tegenstander, waardoor er veel vrije worpen werden verkregen. Daarom had de tegenstander nog maar 2 punten aan het einde van het eerste kwart. Ook in het tweede kwart werden er nog veel fouten gemaakt, waardoor de tegenstander erg gefrustreerd raakte. De laatste twee kwarten werd er sportiever gespeeld. De eindstand was uiteindelijk 84-40.

Peatminers V12 1 – B.V. Isala X12 1 -> 52-13

Afgelopen zaterdag mochten de meiden, in eigen sporthal, laten zien wat ze waard zijn. In een zinderende openingsfase, lieten de dames direct dominant spel zien en vonden de ballen moeiteloos het netje. De meiden groeiden als team steeds meer in de wedstrijd en dat resulteerde in mooie aanvallen. Met een eindstand van 52-14, op het scorebord, werd de wedstrijd afgesloten.

Peatminers V14 – Kikkers V14 -> 65-20

Afgelopen zaterdag speelde vu14 voor de tweede keer tegen kikkers. In het begin van de wedstrijd was Peatminers een beetje aan het slapen waardoor de eerste scores voor kikkers waren. Na een time-out waren de meiden weer wakker en gingen ze lekker basketballen met elkaar. Peatminers heeft in de wedstrijd mooi samenspel laten zien, maar ook waren er mooie individuele acties te zien.

Peatminers X14 – Kikkers V14 -> 79-3

Peatminers mocht zaterdag aantreden tegen de Kikkers uit Borne. Al snel bleek dat we een maatje te groot waren voor de tegenstander. De eerste periode eindigde in een 23-0 voorsprong. In het tweede kwart hebben we geoefend met een fullcourt press. Dat resulteerde in een 43-1 ruststand.Na de rust hebben we geoefend op de 5-out en gewerkt aan het passen op de insnijdende man. Dit hebben wij een aantal keer goed terug gezien waar wij erg blij mee waren. De wedstrijd is geëindigd in een 79-3 overwinning. De overwinning was vooral te danken aan goed teamspel. Aldus de tevreden coaches.

Peatminers MSE2 – Amical MSE 4 -> 59-40

Zaterdag eind van de middag mochten de heren aantreden tegen Amical 4. Een leuke sportieve wedstrijd waarbij de heren van Peatminers vanaf het tweede kwart de controle hadden. Leuke aanvallen waarin de twee centers elkaar steeds beter vonden. En met een strakke defence kreeg Amical geen kans om te schieten. Een laatste geweldige buzzerbeater van amical ruim vanaf eigen helft maakte een eindstand van 59-40.

Peatminers X16 – Kikkers X16 -> 113-20

Zaterdagmiddag om 18.15 moesten onze jongens het opnemen tegen de kikkers uit borne. Afgelopen week zijn harde woorden gesproken op de training en de afspraak was om hard en geconcentreerd te werken tot het uiterste. Dit hebben de jongens goed begrepen en de fullcourt verdediging leverde veel onderscheppingen op en er wedden mooie breaks gespeeld. In het derde kwart is er overgeschakeld naar een halfcourt verdediging met doubleteaming.  Ook deze vorm pakte goed uit en de magische grens van 100 punten werd met veel gejuich bereikt.

Peatminers VSE – Kikkers VSE -> 46-58

De dames van Peatminers mochten aantreden tegen de dames van Kikkers. De dames van Peatminers begonnen de wedstrijd sterk, ze maakten het de dames van Kikkers erg moeilijk om tot scoren te komen. Later in de wedstrijd kwamen de dames van Kikkers terug, waardoor er een achterstand ontstond in het nadeel van de dames van Peatminers. Gelukkig wisten de dames van Peatminers ook tot scoren te komen, wat de achterstand heeft verminderd. Al met al was het een fysieke pot. 

Overige uitslagen:

Peatminers X12 2 – Amical X12 1 -> 21-37

Peatminers M18 – Arnhem Eagles M18 -> 46-76

Peatminers X12 1 – Jolly Jumpers V12 1 -> 74-2


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.