Peatminers Heren 1 verslaat Heren 2 in een zeer spannende derby

Peatminers Heren 1 verslaat Heren 2 in een zeer spannende derby

Afgelopen weekend stonden voor bijna alle teams van BV Peatminers de laatste (thuis)wedstrijden op het programma. BV Peatminers kan terug kijken op een geslaagd weekend met een kampioenschap in huis. En daarnaast stond er ook nog een spannende derby op het programma. Even een rondje langs de velden.

Heren 1 – Heren 2 -> 56-50

Er stond een speciale wedstrijd op het programma zaterdagavond. Niet alleen was het een derby tussen het eerste en tweede heren team van Peatminers, maar het was ook de laatste wedstrijd van 2 leden die erg lang bij de vereniging zitten. Petran Langeler en Stephan Spenkelink werden speciaal in het zonnetje gezet met speciale shirts en een applaus in de zesde minuut.

De wedstrijd ging spannend en hoog scorend van start. Heren 1 moest het van de snelheid en omschakeling hebben en Heren 2 probeerde veel via de centers te spelen. Heren 1 kon het hoge tempo in de eerste periode goed vast houden en kwam 22-14 voor. Chris Schmidt scoorde maar liefst 13 van de 22 punten bij Heren 1 in de eerste periode. De tweede periode was ook erg in het voordeel van Heren 1. Het tempo lag weliswaar lager, maar er werd strak verdedigd en de bal werd goed rond gepasst. Na een 14-5 periode winst was de ruststand 36-19 in het voordeel van Heren 1.

De wedstrijd was echter nog lang niet voorbij. Mede door blessures bij Heren 1 en geleid door sterk spel van Petran Langeler, Patrick Langeler en Gerjon Slettenhaar, knokte Heren 2 zich terug in de wedstrijd. Er werd scherp verdedigd door Heren 2 en controleerde het tempo van de wedstrijd. De stand was na de derde periode 45-35 in het voordeel van Heren 1. Heren 2 had de smaak nog steeds te pakken aan het begin van de vierde periode. Weer door strakke verdediging en scherpe passing bij Heren 2, kwamen ze steeds dichterbij. In de laatste minuut stond het 52-49 en het was bloedstollend spannend.  Gelukkig voor Heren 1 kon het team zijn vrije worpen verzilveren en daarmee de winst binnen slepen met 56-50.

Meiden U12-2 - Jugglers U12 -> 60-13

Meiden U12-2 behoudt ongeslagen status, Zaterdag was Jugglers, de nummer drie in de competitie, op bezoek in Vriezenveen. Voor meiden U12-2 stond in deze laatste wedstrijd van het seizoen alleen de ongeslagen status nog op het spel. Het kampioenschap werd al eerder binnengesleept. De meiden begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. In de tweede periode maakten de meiden dankzij een 3/4 press verdediging een 17-0 run. Daarmee was de verhouding gelijk duidelijk. De ruststand na vier perioden was al 34-0. In de tweede helft was het de opdracht om te zorgen dat iedereen scoorde. Dat betekende dus dat de meiden goed moesten samenspelen en goed de vrije posities moesten zoeken. Dat lukte prima. Er werden een aantal mooie lange aanvallen gespeeld en er werd goed gepasst. Daardoor slaagden de dames er samen in om iedereen te laten scoren. Een mooie afsluiting van een geweldig seizoen, waarin de meiden een (h)echt team zijn geworden!

Meiden U12-1 - Uitsmijters U12 -> 41-28

Na een zeer spannende uitwedstrijd in Almelo (winst met 1 punt) waren de dames er zaterdag op gebrand om te laten zien wie de betere ploeg is. Vanaf de sprongbal hadden de meiden het initiatief, om dat ook de hele wedstrijd niet meer uit handen te geven. Dankzij een goede, strakke defense pakten de meiden in de eerste twee periodes gelijk 10 punten voorsprong. Aanvallend waren de meiden dankzij hun goede (individuele) techniek en samenspel de tegenstander de baas. Uitsmijters drong in de tweede helft aan, maar de meiden lieten zich daardoor niet van de wijs brengen. De voorsprong was nooit minder dan 7 punten. Al met al was deze laatste competitiewedstrijd van de meiden een genot om naar te kijken. En met deze overwinning stelden de meiden hun tweede plek in de competitie veilig. Een zeer knappe prestatie van dit jonge team!

Meiden U14 - Arnhem Eagles U14->22- 41

Meiden U14 moest zaterdagmiddag de laatste wedstrijd van de competitie tegen Arnhem Eagles. De wedstrijd begonnen we niet sterk. Maar in de tweede helft ging het beter. We hebben deze helft verloren met 3 punten verloren 17-20. Daar hebben ze laten zien dat ze zich goed hebben geweerd. Eindstand 22-41. We sluiten nu dit leerzame seizoen af.

Dames 1 - Valley Bucketeers -> 33-76

De dames van Peatminers hadden haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma staan. De scores van de dames in het groen kwamen moeizaam op gang, hierdoor kwamen de dames al snel op een achterstand terecht en wisten de dames van Valley Bucketeers al gauw de voorsprong te bemachtigen. Met verschillende aanvallen wisten de bal toch het netje te raken.

Daarnaast hadden de dames van Peatminers een inhaalwedstrijd op het programma staan tegen de dames van Kikkers. De wedstrijd verliep gelijk op, van beide kanten vielen de scores en was het een wisseling van voorsprong. Dit hield stand tot aan het einde van het tweede kwart van de wedstrijd. Daarna kregen de dames van Kikkers de smaak te pakken en wisten de scores te maken. Ondanks deze omkering van de wedstrijd wisten de dames van Peaminers leuke aanvallen op te zetten en met vele vast-breaks nog mooie scores op papier te krijgen. Eindstand van 67-35 in het voordeel van Kikkers.

Jongens U18 - Ceres U18 -> 65-70

De laatste wedstrijd van het seizoen, heerlijk thuis in onze eigen Stamper. Met de nodige kwaaltjes en lichte blessures begint Peatminers aan de wedstrijd tegen Ceres ( Emmeloord). Het eerste kwart ging Ceres uit de startblokken met een full court press, waar Peatminers in het eerste kwart zoekende was naar de press breaker. Periodestand 9-22. Na time outs en de pauze de press breaker opnieuw opgezet. Ceres bleef full court press geven, maar Peatminers wist steeds vaker middels passen de aanvalshelft te bereiken. Met en fantastische buzzer beater van Ruward ( schot net over de middellijn ringloos) eindigen we de eerste helft. Periodtand 13-19, met een tussenstand van 41-22. Na een goed gesprek in de rust over hoe wij het seizoen willen afsluiten en waar we als JU18 team sterk in zijn: vechten, gaan we het derde kwart spelen. Hierin treffen we nog steeds de full court press, maar nu had Peatminers de oplossing gevonden door de vrije speler aan te spelen en door passing en tempo de press om te buigen naar scores. Ceres bleef snijden in de basket en Peatminers was vaak te laat in de verdediging om de aanval af te stoppen. Maar door onze inzet knokken we ons terug in de wedstrijd naar een periodestand van 21-13 en een tussenstand van 43-54. Alle kansen en mogelijkheden in het vierde kwart. Het is aan Peatminers om te bepalen hoe deze wedstrijd in de boeken komt. Door goed samen te spelen, maar vooral voor elke bal, aanval per aanval te vechten, leverde dit een spannend vierde kwart op. In de zevende minuut stond Peatminers nog 1 punt achter. De coach van Ceres greep in door met een 1-3-1 zonde te komen. Dat was gezien het tijdsbestek een tactische slimme zet, want het kost de tegenstander altijd een minuut of 2-3 om om te schakelen. En Peatminers was hier in geen uitzondering. Periodestand 22-16, met ene eindstand van 65 -70. Nipt verloren,  twee teams, die best hard speelden maar ook sportiviteit naar elkaar toonden. Ceres heeft de wedstrijd gewonnen, maar de morele winnaars van deze wedstrijd zijn Ju18 Peatminers. Met de complimenten van de coach van de tegenstander, en een ongelooflijk trotse coach.  

Joanna,

Mijn laatste wedstrijd met JU18. Wat een geweldig team is dit. De dynamiek in de groep, de inzet en betrokkenheid bij de vereniging, het kameraadschap en de vriendschap onderling. Uniek en bijzonder om dit als coach mee te maken en dit team te mogen begeleiden in hun journey naar volwassenheid. Aan het begin van dit seizoen hebben we tegen elkaar gezegd: je kunt op verschillende manieren winnen. Op papier, en met een roze papiertje na elke wedstrijd, of als team omdat we onze eigen en individuele doelen halen elke wedstrijd. Hiervoor krijg je geen roze papiertje, maar wel ervaringen en mentale groei die je de rest van je leven nodig hebt en kunt gebruiken. Als coach, weet ik dat we dit seizoen hebben gewonnen op verschillende vlakken: MENTAAL, VOLWASSENHEID, EIGENAARSCHAP EN LEIDERSCHAP. In mijn hart zijn jullie winnaars en ongelooflijk mooie en fijne mensen. En dat is een winst voor het leven. Ik zal jullie als team nooit vergeten, en wil jullie bedanken voor een fantastisch seizoen. Jullie zitten in mijn hart boys. GOED GOAN!

Jongens U14 - Jugglers U14 -> 83-55

Jongens U12 - Twente Buzzards U12 -> 44-42

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.