Peatminers kampioenenbal

Peatminers kampioenenbal

Afgelopen weekend was voor veel teams de laatste competitieronde. Twee teams vierde het kampioenschap in de stamper en alle wedstrijden waren in een warme stamper de moeite waard om te bekijken. De u10 groep had een afsluitend toernooi bij the Valley Bucketeers. Al met elkaar veel om op terug te kijken en hierbij de verslagen van de coaches. Ook zijn er het hele weekend veel foto’s gemaakt en die zijn via deze <link> te bekijken.

U10 toernooi The Valley Bucketeers

Zaterdag speelden de U10-teams alweer het laatste toernooi van deze competitie. In Nijverdal deden beide teams van Peatminers nog mee om de eerste plaats in poule 2. De jongens begonnen goed tegen Twente Buzzards, maar lieten de tegenstander terugkomen doordat de verdediging niet scherp was. Een gelijkspel was het resultaat. De meiden begonnen overtuigend tegen Kikkers. Snelle aanvallen werden afgerond met mooie layups. Kikkers had hierop geen antwoord en de meiden wonnen met 22-8. Daarna mochten de jongens en meisjes van Peatminers weer tegen elkaar. De jongens begonnen opnieuw goed en namen de leiding. Maar daarna namen de meiden het initiatief over en liepen langzaam weg bij de jongens. Eindstand 13-4 voor de meisjes. De meiden verloren de daaropvolgende twee wedstrijden. Vooral het fysieke spel van de tegenstanders was teveel voor de meiden. De jongens wonnen nog wel van Kikkers, maar net als de meiden waren zij niet opgewassen tegen het fysieke spel van Uitsmijters. In de eindstand betekende dat een keurige tweede plaats voor de jongens en ook een keurige derde plaats voor de meisjes.

Peatminers MU18 - Twente Buzzards MU18 (42-45)

In de eerste seizoenshelft werd het team in het begin van de wedstrijden vaak nog overrompeld door het snelle spel van de tegenstander. Zaterdagmiddag, in de laatste competitiewedstrijd, waren de rollen echter volledig omgedraaid – een bevestiging van de groei die het team dit seizoen heeft doorgemaakt! Halverwege de 1e periode was het al 8-1. Buzzards had een time-out nodig om orde op zaken te stellen. Dat lukte gedeeltelijk, maar Peatminers sloot de 1e periode af met een 16-12 voorsprong. In de 2e periode konden de jongens niet doordrukken. Er werd te vaak gekozen voor een snelle individuele actie in plaats van een uitgespeelde aanval. Dit werd direct afgestraft. Ruststand 20-31. Een goed gesprek in de kleedkamer deed wonderen. De tweede helft herstelden de jongens zich knap. Met 35-35 begonnen de jongens aan het laatste en beslissende kwart. De teams gaven elkaar geen duimbreed toe. Voor elk punt werd keihard geknokt. Met nog een halve minuut op de klok en een 42-44 achterstand moest het team de tegenstander met een persoonlijke fout op de vrijeworplijn zien te krijgen om zo balbezit te af te dwingen. Twente Buzzards raakte één van de twee vrije worpen. Peatminers had een driepunter nodig om een verlenging af te dwingen.

Helaas kregen de jongens geen goede schotkans meer. Eindstand 42-45. Maar met het vertoonde spel mogen de jongens zich de mentale winnaar noemen van dit duel, aldus de trotse coach!

Peatminers MSE2 - Twente Buzzards MSE3 (44-35)

Afgelopen zaterdagmiddag was er ook de laatste seizoens wedstrijd van het tweede heren team uit vriezenveen. De uitwedstrijd was door Peatminers verloren en er was dus nog iets recht te zetten. Bij de warming-up was al duidelijk dat Twente Buzzards een aantal jonge jongens mee haden genomen en de verwachting was dat het een zware pot in de warme Stamper zou worden. Het was wel warm maar de heren hadden het in eerste twee kwarten niet moeilijk. Ze liepen 20 punten uit en dachten de winst al binnen te hebben. Twente Buzzards gaven niet op en door het uitblijven van scoren van Peatminers kwamen ze terug tot een verschil van 5 punten. Met een time-out werden de neuzen weer de juiste kant op gezet en zonder verder in gevaar te komen speelden de heren het spel uit. De heren hebben hiermee  het seizoen afgesloten, het team heeft vanaf de jaarwisseling geen wedstrijd meer verloren en zijn als tweede in de competitie geëindigd.

Peatminers X12-3 – The Valley Bucketeers V12-2 (53-27)

Afgelopen zaterdagmorgen speelden X12-12 van de Peatminers tegen deThe Valley Bucketeers. Valley Bucketeers begon met een stevige press. Maar de jongens, die elke week beter gaan spelen, wisten zich heel behoorlijk onder die druk uit te spelen. De eerste paar minuten ging de wedstrijd nog redelijk gelijk op, maar na een run van veel scores voor Peatminers door goed samenspel, werd de voorsprong groter. We hebben dit de rest van de wedstrijd volgehouden en dus met ruime cijfers gewonnen.

Peatminers VU14 – Jolly Jumpers VU14 (58-57)

Dit weekend stond voor VU14 ook de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. Ze speelden tegen Jolly Jumpers, een spannende wedstrijd dus. Vorig weekend zijn de meiden al kampioen geworden door verlies van de directe concurrent, maar bij winst van de laatste wedstrijd zouden de meiden als enige team bovenaan eindigen qua punten.

Het begin van de wedstrijd verliep een beetje stroef aan de kan van peatminers. De meiden moesten nog even wakker worden en begonnen aan het eind van het eerste kwart pas lekker met elkaar te basketballen. Een lange periode hebben de meiden tegen een achterstand aangekeken van 3 puntjes, alles was dus nog mogelijk. Door goede individuele acties en goed samenspel hebben de meiden van peatminers zich terug gevochten in de wedstrijd en hebben ze de stand weer gelijk gemaakt. Vanaf dat moment was het tot aan de laatste seconde spannend, doordat het steeds gelijk op ging qua punten. Na een lange en zware wedstrijd heeft peatminers de winst binnen kunnen slepen en is het team op eigen krachten kampioen geworden!

Peatminers X14 - Pluto X14 (83-29)

De jongens hadden de tweede plaats in de competitie vorige week al veilig gesteld. Toch waren ze er op gebrand, na twee lastige wedstrijden eerder dit seizoen, om de tegenstander een lesje te leren. Vanaf de eerste minuut stond er een stevige full court press. Hiermee was in de voorgaande wedstrijden al flink geoefend en dat wierp nu zijn vruchten af. De tegenstander had veel moeite om onder de druk uit te komen. Via 16-2 na periode 1 werd het 39-11 bij rust. In de derde periode haperde de motor even, maar de tegenstander kon vuist meer maken (55-21). De vierde periode leek wel een galavoorstelling. De tegenstander was moegestreden. En de jongens maakten de ene na de andere fraaie score. Met een productie van maar liefst 28 punten in de 4e periode brachten ze de eindstand op 83-29. Een waardige afsluiting van een goed seizoen voor de jongens, volgens de coaches.

Peatminers VU18  - Snipers VU18 (74-49)

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen, de meiden hadden 1 doel voor ogen; ongeslagen kampioen worden, dat is gelukt.

Peatminers VSE1 – SVZW VSE2 (66-37)

Ook voor het damesteam was dit de laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste wedstrijden loopt het lekker bij de dames; er wordt mooi samengespeeld en de aanval en verdediging lopen steeds beter, met als resultaat dat de dames het seizoen winnend hebben afgesloten.

Peatminers MU16 - Valley Bucketeers MU16 (39-55)

De laatste wedstrijd van het seizoen was een mooie afsluiting. Zoals elke wedstrijd moesten wij opboksen tegen fysieke grotere tegenstanders. Het eerste kwart speelden wij goed en probeerden de pass lijn af te sluiten en probeerden de lange mannen niet aan de bal te laten komen. De rebounds waren meestal voor de tegenstander en onze boxing out kon een tandje beter. Aanvallend zochten we zoveel mogelijk de zwakste schakel en konden we alsnog een beetje bijblijven. Het laatste kwart hebben we geprobeerd full court man to man te verdedigen en konden met het hoofd omhoog het veld verlaten. Met dank aan alle ouders die voor een mooie stemming op de tribune zorgden. Jammer, wel hard gewerkt.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.