Peatminers meiden U18 halen kampioenschap binnen!

Peatminers meiden U18 halen kampioenschap binnen!

Afgelopen weekend was ongeveer heel Twente groen, er was een toernooi van de spelers U10

in Borne maar er speelde peatminers in  Rijssen, Apeldoorn, Hengelo en 5 teams speelde een thuis wedstrijd in de Stamper in Vriezenveen. Mooie sportieve wedstrijden waar mooi basketbal was te bewonderen. De meiden U18 zijn kampioen geworden, dit werd met een leuk feest in de kantine gevierd. Door de goeie resultaten kunnen de komende weken nog zeker 2 teams meer kampioen worden en de spanning in het laatste deel van de competitie is volledig aanwezig. Hieronder de verslagen van de coaches van de wedstrijden en het leuke toernooi in Borne,

 

Peatminers VU18 – Landstede ZAC -> 104-27

Afgelopen zaterdag moest vu18 tegen Landstede ZAC uit Zwolle spelen. Een heuse kampioenswedstrijd met een volle tribune met opa’s en oma’s, vaders,moeders en andere familieleden/belangstellenden. De wedstrijd werd zelfs live uitgezonden via Facebook van Peatminers. De wedstrijd kunnen we kort over zijn een dikke overwinning voor Peatminers 104-27. Tijd voor een kampioens feestje samen met de supporters in de kantine en deze was net als het seizoen meer dan geslaagd.

 

Peatminers X12-1 - Valley Bucketeers ->66-49

Deze wedstrijd moest gewonnen worden, want bij winst was het team niet meer te achterhalen. Ze kunnen dan alleen nog gedeeld eerste worden, maar op basis van het onderlinge resultaat is dan het voordeel aan de kant van Peatminers en zijn ze dus kampioen.

Met veel spanning begon het team uit Vriezenveen aan de wedstrijd en ze liepen direct achter de feiten aan. Een paar snelle scores van de jongens uit Nijverdal, maakte dat Peatminers tegen een kleine achterstand aankeek.

Na de wissels begonnen de jongens sterk aan de tweede periode en bogen de achterstand direct weer om in een voorsprong die ze nadien ook niet meer uit handen gaven.

De coaches bleven herhalen dat de jongens moesten blijven genieten van spannende wedstrijden als deze en dat deden ze ook. Met veel samenspel en bij vlagen heel goed verdedigen liepen ze langzaam uit naar een welverdiende overwinning. Eindstand: 66-49. De jongens zijn nu officieus kampioen en spelen zaterdag 21 april hun laatste wedstrijd waarna hopelijk een mooie feestje gebouwd kan worden.

 

Risne Stars X14-1 – Peatminers M14-1 ->77-31

Vrijdagavond traden de jongens aan tegen Risne Stars. De Rijssenaren zijn al kampioen en wilden hun ongeslagen status behouden. Het team had in het eerste helft veel moeite om het bord te vinden. De full court press van de tegenstander leidde vaak tot balverlies. Ruststand 46-10. Na de rust wisten de jongens de press goed uit te spelen. Daarmee kregen de jongens ook meer ruimte om te scoren. En dat leverde zelfs winst op in de derde periode! Risne Stars trok de defense wat strakker aan in de vierde periode. Dat resulteerde uiteindelijk in een 77-31 eindstand.

 

Peatminers M18 - Ceres M18 ->48-74

Met een ruime nederlaag in de uitwedstrijd in het achterhoofd waren de jongens gebrand op een sportieve revanche. Het gehavende team begon de wedstrijd zeer sterk. En met 20-18 pakten ze tegen de nummer 4 in de competitie zelfs brutaal de leiding na de eerste periode. In periode 2 was de organisatie even zoek, waardoor Ceres kon uitlopen naar 30-47. Na de rust begonnen de jongens weer sterk. Er werd goed rond gepasst tegen de zonedefense van Ceres. Dat bracht de jongens vrije schoten van afstand én een aantal open layups. Met een periodestand 11-12 bleven ze prima in het spoor van de tegenstander. Periode 4 was weer duidelijk voor Ceres. Eindstand 48-74. Een prima prestatie waarmee het team de stijgende lijn van de afgelopen weken bevestigd!

 

U10 Toernooi Borne

De jongens en meisjes van Peatminers mochten het in de eerste wedstrijd tegen elkaar opnemen. Goed samenspel bracht de jongens deze keer de winst. Ook in de volgende wedstrijden bleven de jongens goede samenspelen. En dat bracht ze dit toernooi nog twee keer winst en één keer een gelijkspel. De meisjes waren deze keer minder scherp. Van de 4 wedstrijden gingen er drie verloren en één keer winst.

 

WSV X12-1 - Peatminers V12-1 ->52-46

Gezien de uitslagen van WSV beloofde het op voorhand geen makkelijke wedstrijd te worden. De meiden speelden weer echt als een team. Vooral aanvallend was dat goed te zien. Er werd goed gepasst en de gaten in de verdediging van WSV werden goed opgezocht. WSV moet het vooral hebben van één speler. In het begin hadden de meiden wat moeite met de helpside verdediging zodat deze speler in de 2e periode het verschil maakte. Hij bracht de stand naar 15-5. Maar de meiden knokten zich terug in de wedstrijd tot 15-11 na periode 2. Bij de rust hadden de meiden zelfs een kleine voorsprong (25-26). Na de rust was het nagelbijten voor de trouwe supporters van de meiden. Het was stuivertje wisselen, waarbij het verschil nooit groter was dan 3 punten. In periode 7 leek WSV het beslissende gaatje te slaan, maar een echte buzzerbeater vanaf middellijn bracht de stand op 46-43. Alle kansen nog op de winst. Maar in de laatste periode speelden de meiden te gehaast, waardoor ze vergaten om zichzelf te trakteren op een (welverdiende) overwinning.

 

WSV V14 - Peatminers V14 ->35-20

Een beladen duel tussen de nummers 1 en 2 van de competitie. De vorige wedstrijd in Apeldoorn ging na een verhitte strijd nét verloren. Met die achtergrond begonnen de meiden gespannen aan het derde wedstrijd tegen WSV in deze competitie. Ook de tegenstander had last van de spanning. Het wedstrijdverloop was chaotisch, met veel balverlies en veel gemiste kansen aan beide kanten. Peatminers leidde na periode 1 nog met 9-10. Maar WSV was de zenuwen eerder de baas dan de meiden van Peatminers en kon in periode 2 langzaam uitlopen. Pas in de vierde periode leek het team los te komen, maar die opleving kwam te laat. Eindstand 35-20. Met een wedstrijd minder gespeeld is Peatminers nog steeds koploper. En met nog twee wedstrijden te gaan heeft het team dus de kansen op het kampioenschap nog volledig in eigen hand.

 

Twente buzzards MU16 - Peatminers -> 108-36

De wedstrijd tegen de kampioenen van deze klasse begon slecht. De press van de buzzards en ons onrustige spel eindigde in het eerste kwart in een achterstand van dertig punten. Na de time en enige omzettingen in het tweede kwart konden wij veel beter onder de press wegkomen. Hierdoor ontstonden een aantal mooie aanvallen en de 5out ging steeds beter. Fysiek kwamen wij veel tekort en ook waren wij veel te lief. In het derde en vierde kwart hebben de jongens er een tandje bij gedaan en echt tegengas gegeven waardoor wij mooi 36 punten hebben gescoord.

Jammer, wel hard gewerkt.

 

Peatminers X12-3 - B.V. Isala X12-1 ->29-30

Peatminers X12-3 trad zaterdagmiddag aan in de Stamper tegen B.V. Isala. De uitwedstrijd werd gewonnen door het team uit Deventer. Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat peatminers er op gebrand was om te winnen van B.V. Isala. Zoals in de aanval als in de verdediging lieten de jongens mooie dingen zien. De teams waren erg aan elkaar gewaagd waardoor het een spannende wedstrijd was. We gingen de rust in met een 13-10 voorsprong. De jongens hebben hard gewerkt als team om de wedstrijd te winnen. Een echte buzzerbeater besliste de wedstrijd in het voordeel van B.V. Isala.

 

Peatminers VU16 - Landstede Basketbal ->68-52

Een spannende wedstrijd een volle tribune. In het eerste kwart werd gelijk de toon van de wedstrijd gezet. De meiden van Peatminers waren gelijk wakker door het fysieke spel van landstede. Gelukkig lieten ze zich hierdoor niet uit het spel halen en bleven ze goed basketballen. Peatminers ging met een kleine voorsprong de rust in 34-31. In de 2de helft speelden we erg goed als team. Iedereen begon te scoren en zo bouwde het team een mooie voorsprong op. Zodat de punten in Vriezenveen bleven. A.s zaterdag kan Peatminers onverwacht kampioen worden in Zwolle tegen ZAC. Omdat afgelopen zaterdag de directe concurrent punten heeft laten liggen.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.