Peatminers pakt veel winst in de stamper

Peatminers pakt veel winst in de stamper

Peatminers had een thuisweekend voor de boeg met veel spannende en leuke wedstrijden. Wedstrijden die als echte thrillers worden bestempeld. Tijd voor een rondje als de velden!

Peatminers M22 - Red Giants M22 (55-52)

Vanaf de eerste minuut ontspon zich een bijzonder spannend duel. Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe. De maximale voorsprong (7 punten) in de wedstrijd kwam al in het eerste kwart op naam van Peatminers. Daarna was het stuivertje wisselen. Met een gelijke stand gingen we de rust is. En met een voorsprong van drie punten begonnen de jongens aan de laatste periode. In een zenuwslopende slotfase leek alles mogelijk. Met nog een paar minuten op de klok kwamen jongens op een achterstand van twee punten (50-52). Maar met een laatste krachtsinspanning trok het team de overwinning naar zich toe.

Peatminers X12-1 - Arnhem Eagles X12-1 (86-43)

De meiden startten voortvarend tegen de nummer twee in de competitie. Fastbreaks werden gevolgd door goed uitgespeelde aanvallen. De tegenstander werd volledig overrompeld en binnen no-time stond het 11-0. De meiden denderden door naar een 50-23 ruststand. Ook na de rust gaven de meiden flink gas. Na de 6e periode was het al 77-33. Daarna lieten de meiden de touwtjes wat vieren zonder dat de tegenstander daarvan kon profiteren. Op deze wijze speelden de meiden de wedstrijd keurig uit. Dat het een echte teamprestatie was blijkt wel uit het feit dat alle meiden een flinke bijdrage had aan de score!

Peatminers VU18 - Celeritas-Donar VU 18 (65-61)

De meiden van Peatminers hebben afgelopen zaterdag samen met de meiden van Celeritas Donar uit Groningen  het talrijke aanwezige publiek een spannende pot basketbal voorgeschoteld in Sporthal de Stamper in Vriezenveen. Spannend maakt ook dat er niet alles goed ging, maar wel een bewijs dat basketballen op landelijk niveau aantrekkingskracht heeft op het publiek. Want zaterdag zaten de tribunes vol en de sfeer was zoals een bezoeker omschreef “Het was prachtig. Wat een beleving. Lekker sfeertje. Mooi eindresultaat. Was echt een uitnodiging om weer te komen”. Mooier compliment kunnen de meiden en staf, maar eigenlijk de hele club Peatminers, niet ontvangen. Zaterdag was weer een moment waar een vereniging samen voor kan staan om mooie dingen te doen met elkaar.

De wedstrijd:
Afgelopen weekend stond er een zware pot voor Peatminers op de planning. Het eerste kwart lieten de meiden in het groen goed samenspel zien en kwamen hierdoor op een ruime voorsprong terecht, in het tweede kwart nam de pit een beetje af en kreeg de tegenstander een kans om terug te komen in de wedstrijd, ondanks het feit dat er soms meer sprake was van rugby dan van basketbal, hield Peatminers het hoofd koel en bleven door strijden. In de rust waren de meiden vastberaden om de punten te pakken en alles te geven wat er in ze zat, zo te zien hadden de tegenstanders hetzelfde plan waardoor het vrij gelijk op ging. Uiteindelijk door fantastisch samenspel en een geweldige energie van het publiek goed uit de wedstrijd gekomen. De verdiende overwinning is natuurlijk naar de meiden in het groen gegaan met een krappe maar mooie winst van 65-61.

Volgende week staat er een uit weekend voor de teams van Peatminers op het programma. 23 en 24 november wederom een thuisweekend gepland met om 16.15 uur de wedstrijd Peatminers  - EBBC uit Den Bosch basketbal op hoogste niveau van Nederland, gratis toegang en gewoon in Vriezenveen. Van harte welkom!

Peatminers MSE1 - Uitsmijters MSE2 (58-55)

Afgelopen zaterdag hadden de heren van Peatminers een zware thuiswedstrijd tegen de Almelose Uitsmijters. Uitsmijters was met een groot team naar Vriezenveen gekomen. Peatminers begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Een goed georganiseerde verdediging resulteerde er in dat de tegenstander moeilijk kon scoren. De aanval werd netjes opgezet, maar een aantal balletjes vielen niet makkelijk. Het tweede kwart kwam Peatminers beter in het ritme en wisten een kleine achterstand om te zetten in een kleine voorsprong. Aanvallen liepen steeds beter en de verdediging stond als een huis. Derde kwart was stuivertje wisselen om de voorsprong waarbij Peatminers telkens net de voorsprong kon houden. Uitsmijters voerde de druk op met driepunters, maar door de foutenlast konden ze Peatminers niet bijhouden. Een enorme team prestatie van Peatminers met het mooie resultaat, winst!

Peatminers XU14-1 - Kikkers X14-1 (97-27)

Qua stand de nummer twee tegen de nummer drie uit de competitie. Het verwachte spannende duel werd echter een eenzijdige partij in het voordeel van Peatminers. Met de nieuwe full-court press verdediging, werd er direct druk gezet op de tegenstander. Tevens wisten de jongens goed samen te spelen. Met vele mooie passes en een goede omschakeling wisten de jongens uit Vriezenveen de rust in te gaan met een stand van 50-7.
De tweede helft namen de jongens wat gas terug en werden ze in de verdediging ietwat nonchalant. Toch kwam de overwinning nooit in het gedrang!

Peatminers X14-2 - Kikkers X14-2 (53-18)

De eerste wedstrijd tussen de nummers 1 en 4 in de competitie. Op papier leek een spannende wedstrijd voor de jongens van Peatminers. Kikkers opende de score, maar daarna kwamen Peatminers weer gauw terug. Met het opzetten van de 5-out kregen de jongens ruimte om te scoren. Zo werd de voorsprong rustig uitgebouwd. De jongens waren in het 3e kwart niet scherp genoeg in de verdediging, maar door de aanwijzingen van de coaches werden ze meer alert op de verdediging.

Peatminers X14 3 - The Jugglers X14 2 (112-14)

Vrijdagavond werd er door de meiden van U14 een wedstrijd gespeeld tegen The Jugglers uit Enschede. Gezien de stand zouden we deze wedstrijd kunnen winnen.

De meiden begonnen goed aan de wedstrijd en gelijk werd duidelijk dat we deze wedstrijd zouden gaan winnen. Door een langzame omschakeling van de tegenstander liepen de meiden de ene fast break naar de andere. De eindstand van dit kwart was dan ook 27-0. Het tweede kwart gingen de meiden op dezelfde manier door er werd goed verdedigd en de fast breaks werden mooi gelopen. Na de rust zakten de meiden een beetje in in de verdediging en waren we af en toe een beetje slordig met communiceren. Dit pakten we snel weer op en zo werd de wedstrijd uitgespeeld.

Peatminers VU16 - BV Orca's VU16 (89-10)

Afgelopen zaterdag hebben de meiden VU16 een wedstrijd tegen de Orca’s uit Urk gehad. In de eerste kwart lieten de meiden al snel zien wie er de baas was en maakten hierdoor een grote voorsprong van 42-2. Er werden mooie acties gemaakt en snelle fastbreaks gelopen. De tegenstanders hebben geprobeerd harder te verdedigen vanaf het tweede kwart, wat ook hielp in de uitslag. De tegenstander ging een zone defense spelen waar we nog niet eerder mee te maken hebben gehad. Maar de Peatminers lieten zich niet intimideren. De eindstand was hierdoor dan ook 89-10 in het voordeel van Peatminers.

Peatminers MU16 – Olstars MU16 (56-57)
 
De warming-up was al niet zo serieus, daardoor waren Peatminers er niet helemaal bij met hun hoofd. 1ste periode was de communicatie niet best en ze liepen er gewoon doorheen. 2de periode stond de stand weer bijna gelijk en Peatminers begon Olstars weer in te halen. Er was meer focus. 3de periode ging gelijk op. Olstars was toch net iets beter. 4de periode probeerden ze winnen zoals altijd. Maar Olstars had een punt meer dan Peatminers. Een les voor de volgende keer.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.