Peatminers spelen leuke maar ook spannende wedstrijden

Peatminers spelen leuke maar ook spannende wedstrijden

Dit weekend moesten twee teams uit spelen maar de andere team speelde of in de stamper of in de semi-permanente hal. Veel teams wisten of net niet te winnen of er werd ruim gewonnen. Met veel publiek zowel uit al thuis werden de Peatminers aangemoedigd alsof het om de kampioenswedstrijden ging. Er werden ook weer mooie foto's gemaakt die u via deze <link> kunt bekijken

Risne Stars – JU12 >  44-39

JU12 speelde zaterdag als enige team een uitwedstrijd. In Rijsen traden ze voor de vierde keer dit seizoen aan tegen Risne Stars. De eerste twee wedstrijden, voor de jaarwisseling, hadden de jongens geen schijn van kans tegen de Rijsenaren die bijna allemaal uit tweede jaars U12 spelers bestaat. Het team uit Vriezenveen heeft slechts vier tweedejaars spelers en de rest bestaat uit eerstejaars en zelfs twee JU10 spelers. De jongste heren van Peatminers leren elke week weer meer en wisten de derde wedstrijd net niet te winnen; het verschil was toen slechts 7 punten in het voordeel van de jongens uit Rijssen. De coaches uit Vriezenveen gaven de jongens mee dat ze deze avond absoluut een kans hadden om te winnen. Er was goed geoefend op de verdediging en dat was ook een van de opdrachten die ze van beide coaches mee kregen. In de eerste periode lukte dat nog niet zoals ze gehoopt hadden. De tegenstander maakte direct een run van 8-0. De tweede periode wist Peatminers wel te scoren en wisten beide teams vier keer te scoren. De derde en vierde periode gingen de teams gelijk op en waren ze goed gewaagd aan elkaar. De jongens uit Vriezenveen gingen de rust in met 10 punten achterstand. Niet onoverkomelijk. De vijfde periode zaten de jongens te slapen en wist de tegenstander nog iets verder uit te lopen. In de zesde periode kwam Peatminers weer iets terug en het geloof kwam in de ploeg dat ze vandaag misschien wel eens konden winnen. De zevende periode was de beste aan Vriezenveense kant. Binnen vier minuten kwamen ze terug van 11 punten achterstand naar 1 punt voor. De vele meegereisde supporters en de jongens zelf werden steeds enthousiaster en wilden erg graag de twee punten mee naar huis nemen, echter in de achtste en laatste periode sloop de spanning in de ploeg en kregen ze vrij snel enkele scorers tegen. Erg jammer, want die achterstand wisten ze niet meer goed te maken. Ze verloren uiteindelijk met 5 punten. Het verschil wordt met de wedstrijd kleiner, waardoor de jongens van Peatminers als de morele winnaar van het veld gingen.

JU16 – Amical > 67-70

JU16 verliest nipt. JU16 speelde vrijdagavond in de semi-permanentehal tegen Amical uit Enschede. Beide teams hadden opstart problemen en het ging gelijk op. Na ongeveer 5 minuten nam Peatminers een duidelijke voorsprong. Ruststand: 22-11. Echter waren in het begin van het tweede kwart de rollen omgedraaid en stond het weer gelijk. Peatminers verslapte in de aanval en kwam in de aanval moeilijker tot scoren. Ruststand: 35-35.  Alles was dus nog mogelijk. Het derde kwart bleef het spannend. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. In het vierde kwart hadden de jongens van Peatminers moeite om met de spanning van de stand om te gaan, maar bleven hard door vechten. Amical trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 3 punten.

JU18 – Orca’s > 40-48

Zaterdag 11 februari hebben we een thuis wedstrijd op het programma staan. Heerlijk, lekker vertrouwd in de Stamper. Onze tegenstander is Orca's uit Urk, en deze staan 1 plaats boven ons in de competitie. Een team waar we reed de nodige problemen mee hebben gehad zowel vorige seizoen als ook dit seizoen op het veld en buiten het veld. Orca's is een team wat speelt met 5 dispensatie spelers, dus spelers die ouder zijn dan de aangegeven leeftijdsklasse, maar met toestemming van de bond in de U18 klasse mogen spelen. Kansen liggen er voor de JU18 Peatminers. In het eerste kwart van de wedstrijd gingen we goed van start. De samenwerking en communicatie was uitstekend en de aanval doelen werden goed uitgevoerd. Periodestand eerste kwart: 17-13. Deze voorsprong willen we graag behouden in het tweede kwart, en dus moeten wij zelf er een extra stap zetten in de verdediging om de bal te veroveren. De verdediging ging goed, maar in onze aanval kwamen we moeilijk tot scoren doordat we in de passing traag reageren. Het is nu zaak de voorsprong te behouden, door ook tactisch slim te spelen. De bal moet goed gerouleerd worden en snel, en we moeten gebruik maken van de ruimte die de tegenstander in zijn 2-1-2 verdediging bied. Tactisch hebben we de laatste minuut van deze wedstrijd goed uitgespeeld. We zijn zuinig geweest op onze bal en hebben gebruik gemaakt van de klok. Periodestand 9-10, met een tussenstand van 26-23. in het derde kwart ging het in de verdediging minder goed voor Peatminers. Onze aansluiting in de verdediging miste net dat extra stapje, en we waren regelmatig te laat in de helpside. Hierdoor kreeg Orca's veel gelegenheid en vrij baan een open lay up te maken en te scoren. Onze samenwerking in het afstoppen van de bal was hierbij zoek. Periodestand 5-14, met een tussenstand van 31-37. Met slechts 6 punten achterstand en nog ruim 10 minuten speeltijd was het zaak om te zorgen dat onze aanvallen goed uitgevoerd werden en met name de verdediging beter afsluit en de bal afstopt. Peatminers is duidelijk gemotiveerd om de winst te pakken, en staan op scherp. We willen erg graag waardoor we soms gehaaste beslissingen nemen en onze aanval niet goed uitspelen. Dit levert een periodestand op van 9-11, met en eindstand van 40-48.  We hebben de wedstrijd helaas verloren, maar we hebben een aantal team en wedstrijd doelen wel behaald. Individueel hebben we veel goede acties gezien bij de Peatminers spelers, tot groot genoegen van de coach en de toeschouwers. Veel winst behaald op persoonlijke en individuele ontwikkeling. 

Amical - Peatminers M12-1 > 50-34

Vorig weekend speelden we nog thuis tegen Amical. Dit weekend mochten de meiden van Peatminers al weer naar Enschede. In alle opzichten speelden de meiden een veel betere wedstrijd. Hoewel ze verdedigend soms nog teveel ontzag voor de tegenstander hebben, laten ze zien dat ze daarin sterker worden. In de aanval was te zien dat ze veel trainen op de omschakeling en het samenspel. Uitgespeelde aanvallen werden afgewisseld met fraaie 1 tegen 1 acties. Het verschil was tot en met de zevende periode nooit meer dan 9 punten. Met 39-32 aan het begin van de achtste periode was alles nog mogelijk. De meiden gingen voor de winst, maar ballen vielen helaas niet. Ondanks verlies tegen deze sterke tegenstander een tevreden coach. De meiden groeien elke wedstrijd!

Heren 1 - Amical Heren 2 > 74-52

Heren 1 trad zaterdagavond aan in de Stamper tegen Amical. In de eerste minuten gingen er wat dingen mis voor de heren in het groen. Er waren 2 ongelukkige blessures en Amical stond voor. Gelukkig herpakten de heren zich, maar desondanks stond Peatminers na de eerste periode met 16-17 achter. In de tweede periode bleef het een spannende wedstrijd. Peatminers kreeg meer controle op de wedstrijd, passten de bal goed rond maar waren af en toe wat onrustig in de afronding. De verdediging was wel solide en daardoor stond het 31-26 in de rust. In de derde periode ging het tempo wat omhoog maar bleef het spannend. Amical ging over op een zoneverdediging waardoor Peatminers even werd geremd, maar door goede rebounding en strakke passing won Peatminers de periode. De stand was 50-42. In de laatste periode gingen de heren in een hogere versnelling en dat kon Amical niet bijbenen. De passing was uitstekend en de verdediging was ontzettend scherp. Peatminers maakte goed gebruik van de omschakeling en vlogen door naar een mooie overwinning.

Mix U12-2 - Uitsmijters U12-2 > 89-14

De meiden van U12-2 speelden een goede wedstrijd tegen Uitsmijters. De vorige wedstrijd wonnen we ruim, dus nu konden we een aantal dingen uitproberen. De eerste helft wilden we snel afstand nemen van onze tegenstander. Met een ruststand 43-9 lukte dat prima. Het tweede doel, iedereen laten scoren, haalde het team in periode 7. Het derde doel, de aanval goed neerzetten, lukte ook goed. Vooral in de laatste periode werd er goed gepasst en voerde iedereen de opdrachten goed uit. Een fraaie overwinning, waarin de meiden weer een stapje hebben gemaakt.

MU16 – Becege’74 > 96-15

Vrijdagavond moest mu16 thuis tegen Becege '74. Uit werd er gemakkelijk gewonnen. De meiden begonnen deze wedstrijd ook sterk. Eerste kwart 26-0 Deze lijn hebben de meiden door gezet, de aanval werd goed gelopen en er werd sterk verdedigd.

MU18 – Snipers > 61-29

Vrijdagavond moest MU18 thuis tegen de Snipers. Uit was dit een zeer fysieke wedstrijd. Dus de meiden waren gewaarschuwd. Peatminers begon sterk aan de wedstrijd de fastbreak werd goed gelopen zodat we niet tegen de zone van de Snipers hoefde te spelen. Kwartstand 19-8 Het tweede kwart werd de lijn voortgezet alleen moesten we iets vaker onze set offence spelen. Ruststand 30-15 Het derde kwart begonnen we niet goed we lieten Snipers terugkomen in de wedstrijd. Na 5 min in dit kwart kwamen we weer in ons ritme en begon de aanval en verdediging weer te lopen. Kwart stand 29-49 In het vierde kwart stond de verdediging zo goed dat Snipers niet meer tot scoren kon komen. Terwijl bij ons de aanval goed liep en dat we makkelijk konden scoren.

DS1 – Amical > 50-56

Zaterdagavond speelde de DS1 tegen Amical, zij staan op de vijfde plek in de competitie en naar aanleiding van de vorige wedstrijden beloofde dit een pittige strijd te worden. Het eerste kwart verliep een beetje chaotisch, Peatminers had geen duidelijke lijn in het spel en zorgde voor veel verwarring onder de speelsters en weinig scores. Het tweede kwart werd er meer aktie in het spel ingevoerd. Door snelle fastbreaks stroomden de punten binnen. De rust werd ingegaan met een gelijke stand van 24-24. Alle kansen waren dus nog open. Het derde kwart ging gelijk op. Mooie aanvallen van beide kanten zorgden voor weinig verschil. Het vierde kwart was doorslaggevend. Door enkele blessures aan Peatminers kant was het spel niet overal even scherp en hier zag Amical kans om de voorsprong te nemen. Met een klein verschil van 6 punten ging de overwinning naar Amical, maar Peatminers kan terugkijken op een sportieve en goede wedstrijd met mooie prestaties.

JU14 – Valley Bucketeers > 62-20

Ju14 mocht afgelopen zaterdag, in Vriezenveen, tegen Valley bucketeers uit Nijverdal spelen. De tot dit moment ongeslagen jongens hadden bij de training nieuwe verdedigingstactiek geleerd. Deze tactiek werd in de wedstrijd geoefend en diverse andere punten werden geoefend. De jongens hadden geen moeite met de tegenstander en wonnen deze pot gemakkelijk. Vooral het samenspel was  een genot om naar te kijken.

MU14 – Pluto > 18-69

Meiden u14 moest zaterdagmiddag thuis tegen Pluto uit Wageningen. Twee keer eerder werd er verloren maar de dames wilden zich niet zomaar gewonnen geven. Het eerste en tweede kwart werden er mooie aanvallen gespeeld en zag je op het veld terug waar we op getraind hebben. Dat was leuk om te zien. Maar Pluto heeft veel lange meiden daar had peatminers het moeilijk mee. Ruststand 12-29 Het derde en vierde kwart konden we niet meer scoren ondanks dat we soms toch mooie aanvallen liepen.


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.