Peatminers tegen Peatminers

Peatminers tegen Peatminers

Peatminers X14 3 - Peatminerss X14 2

Afgelopen zaterdag stond er voor de meiden een spannende wedstrijd op het programma. De wedstrijd tegen de jongens, maar ook de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 op dat moment.

De meiden begonnen vanaf het begin sterk aan de wedstrijd. Er werd goed verdedigd en de aanval werd mooi gelopen. Hierdoor hadden de meiden een kleine voorsprong opgebouwd aan het eind van het kwart. Het stond namelijk 11-6.

De jongens waren een beetje overdonderd, maar kwamen in het tweede kwart helemaal terug in de wedstrijd. Het tempo van de wedstrijd lag hoog waardoor de meiden een beetje moe werden. Waar er bij de meiden geen bijna geen bal in ging, gingen bij de jongens alle ballen raak. De tussenstand waarmee we de rust in gingen was 19-24 in het voordeel van de jongens. Dit was een kleine tegenag voor de meiden die er op gebrand waren om te winnen.

Iedereen had in de pauze goed hun rust gepakt om het derde kwart weer goed en vol vertrouwen te beginnen. Dit had het gewenste resultaat. De meiden waren hard aan het werk in de verdediging, waardoor de jongens moeilijk konden scoren. In de aanval werden er mooie fast breaks gelopen, maar ook de aanval zelf werd goed gespeeld. Er werd veel gepasst tot er vanzelf een vrije man was die kon scoren. Ook het vierde kwart werd het spel doorgezet als in het derde kwart. Er werd veel en goed samengespeeld wat weer tot mooie aanvallen leidde.

Een spannende en sportieve wedstrijd met als resultaat winst voor de meiden!

Eindstand 44-33

 

Minitoernooi Tubbergen
De jongens en meiden van Peatminers U10 kwamen deze keer beiden uit in poule twee. De meiden trapten af tegen Amical. Na een moeizame start wisten de meiden deze wedstrijd toch naar zich toe te trekken. De jongens speelden de eerste wedstrijd tegen Uitsmijters. Vanaf het begin ging dat goed. Niet te veel zelf dribbelen en de vrije man opzoeken. Ze speelden goed samen met een ruime en verdiende overwinning als resultaat.

In de onderlinge strijd namen de jongens de leiding. Maar daarna namen de meiden het initiatief over en was de wedstrijd een prooi voor de meiden.

De derde en vierde wedstrijd was voor de jongens fysiek zwaar. Gelukkig stond Abel als een rots in het veld en wist hij elke keer Liam en Lukas te bereiken en die maakten mooie scores. Hidde en Boaz waren goed aan het verdedigen zodat de jongens ook deze wedstrijden wonnen. Het was mooi om te zien dat nieuwkomer Collin nergens bang voor was en al lekker meespeelde.

Voor de meiden wachtte Jugglers, een team waar nog niet eerder van gewonnen werd. Maar het team liet zich niet van de wijs brengen door het felle spel van de tegenstander en pakten met goed teamwork de winst. Tegen Uitsmijters maakten de dames er een regelrechte show van. Aanvallen waarbij de tegenstander zoek gepasst werd en een goede defense bracht het team een 22-4 overwinning. Ongeslagen dus deze keer.

Al met al een supertoernooi voor beide teams aldus de trotse coaches!

 

Valley-Bucketeers vs Peatminers MSE1


Afgelopen zaterdag moesten de heren van Peatminers uit naar Nijverdal. De wedstrijd leek op papier een te winnen wedstrijd maar vooraf werdt afgesproken de tegenstander niet te onderschatten.
Dit was een verstandige keuze. Ondanks een 0-8 run bij het begin van de wedstrijd was het verschil na het eerste kwart maar 5 punten. En was de stand bij rust gelijk. 34-34. Valley Bucketeers had een schutter en die wist de verdediging van peatminers telkens voor de gek te houden. Afspraak werd zorgen voor snel in de omschakeling terug te zijn, zodat de fastbreak er zou worden uitgehaald. In de tweede helft lukte dit steeds beter en in combinatie met het goed afronden van de eigen aanvallen kwamen Peatminers nooit echt in gevaar. Wel was concentratie tot de laatste seconde belangrijk. De schutter van de valley Bucketeers had met 43 punten een groot aandeel binnen de thuisclub. De sportieve wedstrijd eindigde in 71-81.

 

Peatminers VU18

 

Peatminers VU18 sluit eerste seizoenshelft af met winst in Zeist.
Deze zaterdag, 15 december, hebben we een uitwedstrijd in Zeist gespeeld. Om kwart voor negen vertrokken we in onze nieuwe trainingspakken. (Gesponsord door De Haere.)
Of het komt dat we misschien iets te makkelijk dachten over deze wedstrijd, is niet bekend, maar door een slap begin begonnen we met een 8-1 achterstand. Later liep het gelijk op en het tweede kwart begonnen we een kleine voorsprong te maken. Pas vanaf het derde kwart leek er echt pit in te komen. We schakelden snel en creëerden mooie acties tegen de zone van de tegenstander. Vanaf dat moment begonnen we dan ook echt uit te lopen qua puntentelling. Hoewel we dus even op gang moesten komen, heeft niemand het idee gehad dat we deze wedstrijd gingen verliezen wat ervoor heeft gezorgd dat we als team hebben gespeeld. We hebben 2 mooie punten meegenomen naar Vriezenveen, met een tussenstop bij de MacDonalds. Op die manier hebben we de wedstrijd, en zo ook de laatste officiële wedstrijd van 2018 afgesloten.
Als laatste willen we graag mededelen dat we 27 t/m 30 december deelnemen aan een toernooi in Denemarken. We zijn al weken bezig met de voorbereidingen en hebben er enorm veel zin in. We houden jullie natuurlijk op de hoogte, maar voor nu wensen wij jullie fijne kerstdagen!

 

Arnhem Eagles VU16-2 - Peatminers VU16


Een lastige wedstrijd op papier: nummer 2 tegen de nummer 3. We begonnen niet strak in de verdediging en namen geen rust in de aanval. Arnhem liep uit maar we wisten het nog terug te trekken naar 18 -15 voor de Eagels. Het tweede kwart stonden we te slapen de verdediging kakte in en de aanval liepen we veel te snel. 37-22. Na de rust begonnen we goed, maar na een time-out van de Eagels gingen de Eagels beter spelen en kakten we weer in. 51-44. Het vierde kwart begonnen we goed maar we gaven het na 2 minuten al weer weg. Er was geen goede omschakeling dus de tegenstanders maakte veel fast-breaks. Maar als nog een leuke wedstrijd om van te leren. Eindstand: 71-56 voor Arnhem Eagels.

 

Peatminers X12-1 - Risne Stars X12-1 (71-25)
De meiden begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd. Vanaf de sprongbal pakten ze de eerste score. In de eerste helft bouwden ze een bescheiden voorsprong op van 17 punten. Dat deed het team met mooie gecontroleerde aanvallen en goed verzorgde passing. In de tweede helft zetten de meiden een tandje bij. De defense werd aangehaald. De dribbelaars van Rijssen kregen geen ruimte. En het ene na het andere schot werd geblockt. En de meiden pakten bijna alle rebounds. Met fastbreaks en goed samenspel werd de tegenstander zoek gespeeld. De tegenstander probeerde met p’s de meiden nog af te stoppen. Maar met een schotpercentage van 80% van de vrijeworplijn had dat een averechts effect.

Eindstand 71-25


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.