Superbasketbalkamp 2018

Superbasketbalkamp 2018

Super Basketballkamp 2018

Vrijdag 19 mei was het dan eindelijk zover. Superbasketballkamp 2018. De eerste Peatminerkampers kwamen tegen half 7 aan op de locatie van Scouting Bataven Ludger in Hengelo. Zo'n 70 Peatminerkampers konden niet wachten en keken hier al maanden naar uit. Nadat alle spullen in de kamers waren gedropt en iedereen zich had verzameld in de gezellige partytent (die dit jaar was voorzien van een professionele installatie mogelijk gemaakt door tankstation Avia Haarhuis Westerhaar ). De groepen werden ingedeeld en de eerste opdracht voor de avond was een T-Shirt maken voor de teamleider. Aan creativiteit en originaliteit was zeker geen gebrek. Groep 1 ging er vandoor met de eerste prijs. Na een lekker broodje (lauwe) frikandel werd de vrijdagavond traditiegetrouw afgesloten met een dropping. De eerste groep werd gedropt in Enschede bij de Grolsch Veste en moest zich een weg terug vinden naar Hengelo zonder telefoon. Ondertussen werd het kampvuur aangemaakt. Ook de jonge kampers hadden nog genoeg energie (aangezien kamp toch wel gelijk staat aan 'snoep scheppen' met alle gevolgen van dien). Het werd een lange nacht met net (niet) genoeg slaap.

Zaterdagochtend arriveerde na het ontbijt de overige Superbasketballkampers. U8 en U10 kwamen 1 dag langs. De groep was nu ongeveer 100 man groot. Een mooie opkomst. Na dat de groepen opnieuw waren verdeeld was het tijd voor ochtendgymnastiek. Maak een menselijke piramide, maak een ruimtelijke vorm en een poging om het wereldrecord van de menselijke piramide te verbreken. Dat laatste lukte net niet. Maar zorgde wel voor de nodige hilariteit en gebroken ruggen. De zon had inmiddels ook haar weg naar Hengelo gevonden en zorgde voor een fijn temperatuurtje. Na een snelle lunch weer terug naar het grasveld voor een heus tournooi. De 9 teams streden om prachtige beker. Vol overgave werd er onder andere touwgetrokken, gefrisbeet en een potje trefbal gespeeld. En zoals het echte fanatieke Peatminers betaamt, was de inzet van iedereen meer dan 100%.

De zon scheen inmiddels behoorlijk en de koude ranja vloog erdoor. Ook de tassen met appels en mandarijnen van Eetidee Sanderman uit Vroomshoop waren zo leeg. Bezweet, moe maar voldaan zochten we het kamp weer op. Even een uurtje voor jezelf. Wat door de helft werd ingevuld met: bijslapen en de andere helft basketballen!!!

Na een verdiende vette hap maakte iedereen zich op voor de Bonte Avond. Waar sommige groepen zich al wekenlang hadden voorbereid, werd er door anderen nog gauw geïmproviseerd. De jury bestond dit jaar uit niemand minder dan de zingende fietsenmaker Leon Schipper en onze voorzitter Frederik. We zagen deze avond de meest uiteenlopende optredens zowel in genre als in kwaliteit. Een lastige taak voor de jury.
De 3e plek was weggelegd voor jongens U12 met hun Fortnite optreden (met geweldige dancemoves van Delciano en Daan). De meiden van U10 gaven alles wat ze hadden met het liedje Fitlala en staken iedereen aan met hun enthousiasme en energie. Ze gingen er vandoor met de 2e prijs. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door de meiden van U16/U18. Ze hadden zich goed voorbereid en een mooie mix gemaakt met een variatie aan liedjes. Van Vroom Vroom tot aan Gangnam Style en van Swish tot aan de Macarena. En ook de complimenten voor Siemen die deze avond en eigenlijk het hele kamp op geweldige wijze aan elkaar heeft gepraat. Top gedaan.

Wie de moordenaar was bij het Levende Cluedo zal altijd een onopgelost mysterie blijven. Het kampvuur werd weer opgestookt en de jeugd liet zich nog een keer droppen in Enschede. De jonge kampers gingen onder leiding van Sanne en Ellen het 30 seconden spel doen.
Vanaf een uur of 12 gingen de eerste langzaam zonder mopperen richting hun slaapplekken. Kamp is toch stiekem best vermoeiend, maar dat geven we natuurlijk nooit toe ;)

Zondagochtend zat tegen 9 uur iedereen weer fris aan het ontbijt. De spullen werden ingepakt en iedereen had eigenlijk wel heel veel zin om te zwemmen. We waren op tijd klaar met inpakken dus op naar het zwembad toe. Het weer was prachtig en het zwembad van Hengelo ook. Iedereen heeft zich prima vermaakt. Aan alles komt een einde en helaas moesten we om half 3 wel een keer terug richting kamp omdat de eerste ouders zich ook al hadden gemeld.

Het was een super kamp. De sfeer was goed, het weer was goed. Editie 2018 was meer dan geslaagd. Alle vrijwilligers, sponsoren en kampleiding bedankt!! We kunnen niet wachten tot volgend jaar.

Foto's zijn hier te vinden


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.