Teams BV Peatminers halen kampioenschap binnen!

Teams BV Peatminers halen kampioenschap binnen!

Wat een leuk nieuws hebben wij te melden bij Peatminers dit weekend! De meiden U16, de meiden U14 en de jongens U12 zijn kampioen geworden!  Volgende week zijn er nog wedstrijden in de Stamper voor deze toppers en iedereen is van harte uitgenodigd om mee te vieren in dit succes!

Dit weekend was een mix van uit en thuis wedstrijden. Een rondje langs de velden.

 

Landstede Basketbal ZAC V16 – Peatminers V16 -> 18-58

Peatminers meiden U16 Kampioen !!!

Mooiste kampioenschappen zijn toch wel die je net niet meer verwacht. Doordat de koploper Pluto uit Wageningen vorige week verloor, lag de weg naar het kampioenschap voor de meiden van Peatminers u16 helemaal open. Alleen moest er gewonnen worden van ZAC uit Zwolle en dat deden de meiden afgelopen zaterdag, 58-18 winst Een dik verdiend kampioenschap, want als je aan het eind van het seizoen bovenaan staat verdien je gewoon het kampioenschap. Een kampioenschap welke volledig binnen de visie van Peatminers past, want Peatminers wil het maximale van de basketballers eruit halen welke binnen ieders mogelijkheden ligt en dat is met kampioenschap absoluut gelukt. Een groot compliment aan de trainers, spelers en de ouders voor een super geslaagd seizoen.

 

Peatminers V14 – Amical V14 -> 20-0

Peatminers V14 is kampioen geworden zonder te hoeven spelen. Onze directe concurrent WSV heeft van de nummer 4 verloren en zijn wij officieel kampioen.

 

Peatminers VSE – Stars ’84 VSE -> 99-38

De dames van Peatminers hadden nog een derby op de planning staan. Namelijk een wedstrijd tegen de dames van Stars ’84 uit Vroomshoop. De dames in het groen wisten vaak de bal te bemachtigen en daarmee weer vele aanvallen op te zetten wat leidde tot de vele scores. Ook hadden de dames in het groen vele malen de vast breaks gevonden.

 

Amical MSE 3 – Peatminers MSE 2 -> 46-81

Afgelopen vrijdag avond moest het tweede heren team van Peatminers tegen het derde heren team van Amical. Peatminers heren begonnen sterk aan de wedstrijd en liepen in het eerste kwart eerst snel 10 punten uit. Na een time out van amical leek het er even op dat ze een antwoord hadden gevonden maar aan het eind van het eerste kwart was de 10 punten voorsprong weer terug. De heren konden het verschil makkelijk houden en in het vierde kwart konden peatminers  uiteindelijk makkelijk verder uitlopen. Hierdoor kwam de verdiende duidelijke overwinning zeker niet in gevaar en bleven de heren ongeslagen in het tweede deel van het seizoen. 

 

Arnhem Eagles V18 – Peatminers V18 -> 63-66

Afgelopen zaterdag moesten de meiden van U18 spelen tegen Arnhem Eagles. In het eerste kwart lukte het niet om een voorsprong op te bouwen. In de rust stonden de meiden ook achter met vier punten. In de tweede helft gingen we er weer vol voor, en dit keer met resultaat. De wedstrijd bleef spannend maar uiteindelijk hebben we gewonnen met 66 punten voor ons, tegen 63 punten voor de tegenstander.

 

Peatminers V12 1 – Uitsmijters X12 2 -> 52-2

De meiden begonnen met een stevige fullcourt defense. De tegenstander kwam daardoor niet of nauwelijks in de buurt van de basket. Pas in de vierde periode maakten ze hun eerste score. Toen was het inmiddels al 30-2. De meiden speelden ook aanvallend sterk. Er werd goed naar elkaar gekeken en gepasst. In de tweede helft lieten de dames de press varen en kregen ze veel ruimte voor de fastbreak. Die werd een aantal keren goed uitgespeeld. Halverwege de zesde periode was het verschil 50 punten (52-2) en dat was gelijk de officiële eindstand.

 

Twente Buzzards MSE 2 – Peatminers MSE 1 -> 51-41

De heren in het groen hadden zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Dit was tegen het hogere geplaatste Twente Buzzards in Hengelo. Twente Buzzards moest het hebben van de omschakeling en pressie. Peatminers probeerde via de centers te spelen en zelf ook hun momentjes te pakken in de omschakeling. Tot aan de rust ging het gelijk op. Na de rust gingen Twente Buzzards over op een zone verdediging maar Peatminers bleef rustig doorpassen en wachten voor het open schot of lay-up. Vooral na de rust leek het soms dat de scheidsrechters hun fluitjes waren vergeten en ging het er vrij fysiek aan toe, tot frustratie van beide teams. Hier wist echter het team uit Hengelo het meeste voordeel uit te halen en de punten bleven daarmee in Hengelo.

 

Overige uitslagen:

 

Peatminers X16 – Amical X16 -> 22-54

Peatminers X14 1 – TONEGO ’65 X14 1 -> 108-20

Peatminers X12 3 – Uitsmijters X12 1 -> 25-42

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.