Teams BV Peatminers presteren wederom weer goed!

Teams BV Peatminers presteren wederom weer goed!

Afgelopen weekend hebben de teams van BV Peatminers weer laten zien wat ze waard waren op de velden. Deze keer stonden er alleen maar uitwedstrijden voor de teams van BV Peatminers op de planning. Even een rondje langs de velden.

Amical Heren 2 – Heren 2 59-61
Afgelopen vrijdag mochten de heren 2 in Enschede een uitwedstrijd spelen. De eerste 5 minuten ging prima, maar na twee wissels liep het behoorlijk mis. Inclusief een aantal 3 punters won Amical het eerste kwart met 23-13. Dat betekende dus terug naar de basis en rustig opbouwen. Het tweede kwart ging naar Peatminers 9-11. Maar een achterstand van 8 punten waren er nog, dus de rust bewaren, inzet en bij je man blijven. Het lukte net niet en met wat ongelukkige ballen werden er zeker 6 punten niet afgerond. Hier was Amical wel nauwkeurig in de afronding en Amical won het derde kwart met 18-15. Met nog 3,5 minuut op de klok deden de Peatminers het beste wat ze konden. Niet met de kop naar beneden, maar uitspelen en in de defensie 110% geven. Dit resulteerde dat het in de 10e minuut gelijk werd. Door de straks defensie en de foutenlast van Amical werd er vanaf de vrijeworp lijn eerst gelijk gemaakt en toen 1 punt voor. Hierna werden 2 vrijworpen gemist. Door de rebound kwamen Peatminers weer in balbezit en door een onsportieve fout met 7 seconden op de klok werden de neuzen de juiste kant op gezet in de laatste time-out. Afspraak geen fouten! De vrijworp ging raak en met balbezit konden Peatminers allen met een glimlach op het gezicht het spel uitspelen.
Met complimenten voor beide scheidsrechters die een erg goeie wedstrijd hebben gefloten.

Arriba Heren 2 – Heren 1 53-66

Heren 1 had een uitwedstrijd tegen de heren van Arriba, de ploeg van de Universiteit Twente. Peatminers had een dunne selectie van 7 man dus het was zaak om zo slim mogelijk te spelen. Arriba probeerde het tempo van de wedstrijd te bepalen in het eerste kwart maar de heren van Peatminers wisten zich hier goed tegen te wapenen. Na een wat saaie eerste periode van 9-9, wisten beide teams wat meer trefzeker te zijn. Peatminers wist echter net de voorsprong binnen te halen en de ruststand was 26-27. Het derde kwart ging wederom hard op hard. Peatminers maakte gebruik van het lengte overwicht, waar Arriba het juist van de omschakeling en driepunters moet hebben.  Na de derde periode stond het 38-40 voor de heren in het groen. In het vierde kwart begonnen de heren erg sterk en gingen veel naar de basket. De verdediging en aanval van Peatminers ging een tandje omhoog en Arriba had hier geen antwoord op. De punten gingen dus mee naar Vriezenveen.

Risne Stars – Jongens U16 17-97

Jongens U16 speelde op vrijdagavond in Rijssen tegen Risne Stars. Risne Stars staat momenteel op de laatste plaats in de competitie en daarom kon de wedstrijd goed als training gebruikt worden om de aanval te oefenen. In het eerste kwart waren de jongens bezig hun plekje te vinden in de aanval en werd deze goed uitgevoerd. Niet altijd kwam hier een score uit, maar de coaches keken tevreden toe. De verdediging van Peatminers was echter een ander verhaal. Hier is in een time-out aandacht aan besteed en ook toen stond de verdediging veel beter. Eerste kwart: 6-14. Tweede kwart waren de forwards fanatiek in de verdediging waar heel veel steals gepakt zijn. Er is weinig geoefend op de aanval, maar wel een mega score behaald: 4-40, met nu als ruststand: 10-54.  Het derde kwart waren opnieuw veel steals, maar ook werd de aanval opgezet. De verdediging stond goed, de jongens hielpen elkaar. Na derde kwart was de stand 13-73. Het vierde kwart werd op dezelfde voet verder gespeeld. De twee coaches kijken tevreden naar de wedstrijd terug. Er is veel samen gewerkt, goede passes gegeven en er is veel geleerd.

V.B.V – Meiden U16 50-95

Meiden U16 mocht zaterdag afreizen naar Veenendaal om daar tegen de nummer 5 van de competitie te spelen. Het eerste kwart wilde de bal bij ons niet vallen en dit zorgde ervoor dat de wedstrijd gelijk opging Kwartstand 15-19. Het tweede kwart ging het beter de fastbreak werd weer gelopen en we konden daardoor makkelijk scoren. Ruststand 27-48.
Het derde en vierde kwart hebben we geoefend op nieuwe mogelijkheden in onze aanval. Verdedigend hebben we toch te veel laten lopen. Maar ondanks dat kunnen we terug kijken op een mooie wedstrijd.


Meiden U12-1 – Amical Meiden U12 45-56

Vrijdagavond beloofde het een spannende avond te worden voor meiden U12-1. De wedstrijd ging tussen de nummers 1 en 2 in de competitie. De meiden begonnen wat gespannen aan de wedstrijd. Daardoor lieten ze in de verdediging af en toe en paar steekjes vallen. Amical maakte hier goed gebruik van en nam een kleine voorsprong. Bij rust was het 21-29. In de tweede helft lieten de meiden zich weer gelden. Er werd beter verdedigd, maar vooral de aanval liep goed. De meiden wisten elkaar goed te vinden. Er werd goed gekeken en gepasst. Ook wisten de meiden met een aantal mooie fastbreaks te scoren. Het fysieke overwicht van Amical gaf uiteindelijk de doorslag.

Snipers Zeewolde Jongens U18 – Jongens U18 45-38

Voor U18 een uit wedstrijd op het programma naar Sniper in Zeewolde. Een lange reis naar de polder. Naar aanleiding van de vorige wedstrijd, hebben we nieuwe stappen gemaakt in het mentale spelletje. Voor deze wedstrijd waren de teamdoelen het zelfde als de vorige week, namelijk: samenwerken en communiceren, en sneller rond passen en de drive in de bucket maken. Het team van Snipers is veranderd. Ze hebben hun JU18-1 terug getrokken uit de competitie, dus spelen we eigenlijk tegen een geheel nieuw Sinpers team. 

De jongens van Peatminers waren op de hoogte van hun taken en verantwoordelijkheden. De inzet die we in de vorige wedstrijd hebben laten zien, opnieuw gebruiken. En dat ging vanaf de eerste seconden gelijk goed. We stonden strak in de verdediging en we zetten druk op de bal. Onze samenwerking in de verdediging was goed en de aanval liep ook prima. Periodestand 1e kwart: 8-8. Peatminers zat duidelijk goed in de wedstrijd. Door de druk op de bal hadden we veel steals, maar Snipers was hierdoor ook erg slordig met de bal. Als snel bleek dat Snipers hetzelfde aanval spel speelt als dat Peatminers. Het tweede kwart konden we echt los komen van Snipers. Periodestand 8-16, met ene tussenstand van 16-24 in ons voordeel. In de rust hebben we nog kort even de press breaker geoefend omdat we verwachten dat Snipers nu met stoom uit de oren de kleedkamer uit gaat komen en zeker een press gaat zetten. En dat gebeurde ook.

 

Op elke speler met de bal werd een press gehouden, maar we zagen geen enkele arm of hand boven het lichaam uit komen. De spelers van Peatminers werden letterlijk over de zijlijn geduwd. Het werd duidelijk dat het spel zich aan het verharden was, en de scheidsrechter van enkele regels niet op de hoogte was. Er kwamen een periode lang rare beslissingen: zonder bal buiten de lijn stappen was een turn over, terug spelen regel bestond niet meer, vast houden was toegestaan etc. De derde periode was een rare periode, omdat ons de beslissingen van de scheidsrechter als erg onbegrijpelijk overkwamen. Periodestand: 15-10 en tussenstand 31-34. We voelen de hete adem van Snipers in onze nek, en na een time out hebben we de focus gelegd op het verdedigen zodat we steals creeren en de fast break kunnen lopen. Dit ging in de eerste drie minuten van het vierde kwart prima. Maar het feit dat we geen enkele beslissing mee kregen, werd het moeilijker en moeilijker.

 

Het begon duidelijk te worden, ook voor de bezoekers, dat Peatminers koste wat koste niet mocht winnen. Maar Peatminers gaf niet op. We zijn blijven knokken tot aan de laatste seconde van de wedstrijd.  We hebben Snipers tot aan de 7e minuut op afstand kunnen houden, maar toen kwam Snipers als nog voorbij. We hebben in de gehele tweede helft, met een dubbele press slechts 4 fouten mee gekregen. En dan kun je nog zo hard werken en knokken, maar dan houdt het wel op. Snipers daarin tegen kreeg vleugels, en ging zelfs bij elke bal door spelers heen. We hebben slechts 4x de vrije worp lijn gezien in de gehele tweede helft, en dat terwijl we elke aanval voluit naar de basket gingen. Maar we zijn er tot aan de 9e minuut in blijven geloven, omdat we al meerdere drie punters hadden geschoten, zijn we de laatste 1 minuut 20 volledige press gaan uitvoeren, met het doel om in de aanval de drie punters te schieten en een gelijke stand af te dwingen. Onze oude rugzak die vertrouwen heet, zat ons hierbij in de weg en we durfden niet de beslissing te nemen. En daarna was de tijd te kort om het nog een keer te proberen. Periodestand: 14-4, met een eindstand van 45-38. 

 

Overige uitslagen:

Jongens U12- Jugglers 23-49

 

 

Mooiste mascotte voor Peatminers Peanuts

Second Dribble organiseerde afgelopen zaterdag voor het eerst een peanuttoernooi. Een goede ontwikkeling en een teken dat basketbal in de regio in de lift zit. In een sfeervolle sporthal mochten de twee teams van Peatminers om de eer strijden in een aantal wedstrijden, een dribbelestafette en een vrije worpen-competitie. Op alle drie onderdelen deden de teams het keurig. Maar op het thema van het toernooi, de leukste mascotte, waren de teams van Peatminers zelfs de winnaar. De hoofdprijs, een lekkere slagroomtaart, werd gezellig samen in de kantine opgegeten. Een geslaagde middag in Hardenberg dus. Met de complimenten aan Second Dribble voor de prima organisatie en een gezellig toernooi!


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.