Teams BV Peatminers slepen de overwinning binnen van geduchte tegenstanders

Teams BV Peatminers slepen de overwinning binnen van geduchte tegenstanders

BV Peatminers heeft dit weekend goede resultaten geboekt. Meerdere teams hebben afgelopen weekend laten zien wat ze waard waren, we hebben daardoor weer erg mooie verslagen gekregen, hierbij de verslagen en veel leesplezier.

Meiden U18 - Tonego ’65-> 62-56

Afgelopen vrijdag mochten de dames uit Vriezenveen duelleren tegen Tonego '65 uit Haaksbergen. Een geduchte tegenstander die in de eerste onderlinge confrontatie, zonder moeite de overwinning in de wacht wist te slepen. Enfin, nieuwe ronde, nieuwe kansen. De dames begonnen ijzersterk aan de eerste periode. De Peatminers wisten met verve de zone-verdediging van Tonego te omzeilen en vervolgens moeiteloos de bal door het netje te manoeuvreren. Met een stand van 14-8 was het noodzakelijk om in de tweede periode de voorsprong verder uit te bouwen. En dat gebeurde: Het spel van de eerste periode werd doorgezet in de tweede. De bal werd razendsnel rondgespeeld en Tonego liep te vaak achter de feiten aan. De voorsprong werd verder uitgebouwd, wat leidde tot frustratie van de tegenstanders. "Die frustratie manifesteerde zich helaas in het maken van fouten, maar de dames lieten zich niet het kaas van het brood eten", aldus coach Jaspers Faijer. Met een solide voorsprong van 17 punten begonnen de dames aan de tweede helft. Tonego gaf zich echter niet gewonnen en vochten voor wat ze waard waren. Ze konden ondanks de achterstand, het hoofd koel houden en wisten zich vaak in scoringspositie te brengen. Met een stand van 45-34 begonnen de dames aan de vierde periode. Door overcompensatie werden er veel turnovers gemaakt en daar wist Tonego dankbaar gebruik van te maken. De solide voorsprong kwam steeds meer in het gedrang en Tonego wist zelfs een voorsprong van 1 punt te pakken in de laatste minuut van de officiële speeltijd. In diezelfde laatste minuut kreeg Peatminers, door middel van 2 vrije worpen, de kans om de wedstrijd te bepalen. Één van de twee ballen vond het netje en zorgde voor gelijkspel.

Over time dus!

Beide teams bleven strijden voor de overwinning. Het ging op en af, maar met nog 4 seconden op de klok en een achterstand van 2 punten, leek tonego toch echt de favoriet te worden. Totdat er iets zeer opmerkelijks gebeurde: Het vergt voor de lezer enige visualisatie en empathie, maar stel u voor: nog 4 seconden op de klok, 2 vrije worpen en een achterstand van 2 punten. Met die feiten mocht Nienke Jaspers Faijer de vrije worplijn betreden. De eerste bal kwam op de ring, nog een keer op de ring, nog een keer op de ring en toen werd het netje gevonden! De tweede bal werd aangelegd en ringloos raak geschoten. Voor de oplettende lezer; inderdaad wederom gelijkspel! De wedstrijd kreeg een dubbele verlening en daarin lieten de meiden van Peatminers zien dat ze echt de sterkere partij waren. Met een eindstand van 62-56 hebben de dames, na een zenuwslopende wedstrijd, het harde werken bekroond met een overwinning.

Jongens U16 - Tonego ’65 -> 67-59

Jongens U16 winnen na hard werken. Vrijdagavond speelde Jongens U16 thuis tegen Tonego U16 uit Haaksbergen. Beide teams zijn in de competitie erg aan elkaar gewaagd (nr. 3 en 4). De vorige wedstrijd ging verloren, en dus was het zaak deze wedstrijd wel te winnen. Peatminers stond actief in de verdediging en wist een paar leuke steals te pakken. Wel had Peatminers het een beetje zwaar door de full-court defense van Tonego. Ook wist Tonego ook regelmatig door de verdediging van Peatminers heen te komen. Het was direct een spannende wedstrijd en ging gelijk op. Einde van het eerste kwart heeft Peatminers een lichte voorsprong opgebouwd van 18-14. Het tweede kwart ging Peatminers los en wist heel veel steals te pakken. Er werd hard gewerkt en samengewerkt door het team. Voor het (thuis)publiek en coaches erg leuk om te zien. De Vriezenveense jongens hadden vleugels gekregen. Ruststand 43-26. Het derde kwart waren de jongens duidelijk wat moe en hebben wat rustiger aan gedaan. Hier heeft Tonego dankbaar gebruik van gemaakt en kwamen weer dichterbij. Na het derde kwart stond het 48-42. Het vierde kwart dus 'koppies' erbij en uit spelen, en dit hebben de jongens uit Vriezenveen goed gedaan.

Heren 1 - Valley Bucketeers -> 59-51

Heren 1 pakt de winst in een uitermate spannende wedstrijd! Heren 1 trad zaterdagavond aan in de semi permanente hal tegen de nummer 2 van de competitie, Valley Bucketeers. Vorige week werd er nipt verloren van de koploper, dus Peatminers hadden het gevoel dat ze wat goed te maken hadden. In een spannend eerste kwart ging de strijd zeer gelijk op. Elk balbezit deed er toe en beide teams waren erg fel en fysiek. De stand na het eerste kwart was 16-16. Het tweede kwart begon goed voor Peatminers met wat snelle scores. Valley Bucketeers probeerden langszij te komen, maar door de strakke verdediging wisten Peatminers een hele kleine voorsprong te maken en was de ruststand 29-28. In het derde kwart werd er wat meer gebruik gemaakt van de centers en werden er meer vrije worpen gecreëerd. Helaas werden deze niet allemaal even goed benut maar er stond wel een lichte voorsprong voor Peatminers. 46-41 na het derde kwart. Het laatste kwart werd er alles aan gedaan om de winst binnen te halen. Peatminers controleerde het tempo van het laatste kwart en er werd strak verdedigd. De punten bleven daarom in Vriezenveen, tot groot genoegen van de heren en het publiek.

Dames 1 - Stars ’84 -> 41-32

Dames 1 speelden zaterdag tegen Stars 84 uit Vroomshoop. De dames spelen dit jaar niet zo'n heel sterk seizoen, weinig leden en dan ook nog geteisterd door blessures is dit niet het ideale seizoen. De wedstrijd begon moeizaam voor de dames. Voor een man-to-man verdediging is gekozen om toch enigszins tempo in het spel te houden, maar door een chaotische start en onduidelijkheid onder elkaar liep het spel niet lekker.  Het eerste kwart werd dan ook verspeeld door Peatminers 8-10. Het tweede kwart verliep al niet veel anders. Het harde fysieke spel van Stars verstoorde de opzet van Peatminers zodat er weinig gescoord werd. De ruststand was 16-20. Na een pittig overleg in de rust waren de speelsters van Peatminers er wel over eens dat we dit niet mochten verliezen. Het 3e kwart gaf dan ook een heel ander beeld. Er vielen gaten in de verdediging bij Stars en de scores vielen eindelijk bij Peatminers. Stars kwam bijna niet tot scoren de achterstand werd omgezet, Peatminers nam de leiding met 26-23. Het publiek liet zich het vierde kwart horen, dit gaf de dames het laatste duwtje in de rug. Door de vermoeidheid bij Stars bleef Peatminers vechten en hebben uiteindelijk hun eerste overwinning van dit seizoen behaald. 

Jolly Jumpers U12 - Mix U12-2 -> 32-64

Zaterdagmorgen had meiden U12-2 de eerste helft nodig om wakker te worden. De voorsprong bij rust (18-28) werd vooral behaald op verschil in individuele kwaliteit in de teams. Na de rust waren de meiden verdedigend scherper. Maar vooral aanvallend werd er beter samengespeeld. Er werd goed gekeken én gepasst, waardoor het team uitliep naar een ruime 32-64 overwinning.

Meiden U16 - Red Giants -> 83-37

Meiden U16 moest vrijdagavond tegen Red Giants uit Meppel. De eerste wedstrijd van de competitie werd uit gewonnen. De dames begonnen daarom ook met goede moed aan de wedstrijd. Peatminers liet een mooi en goed spel zien waarbij er in de verdediging en aanval voortreffelijk werd gespeeld. Ruststand: 52-20. De tweede helft zette de dames dit spel voort. Eindstand 83-37.

Twente Buzzards U12 - Jongens U12 -> 31-57

Afgelopen zaterdag speelde het Jongens U12 team van Peatminers een uitwedstrijd in Hengelo tegen Twente Buzzards. Aangezien er na de kerstvakantie en Oud & Nieuw een nieuwe verdeling is gemaakt tussen de 3 parallelle klassen binnen de U12 competitie speelt dit team van Peatminers tegen allemaal nieuwe tegenstanders. De jongens uit Vriezenveen zijn met de beste teams van de andere drie klassen ingedeeld en mochten als enige nummer drie mee in deze competitie. Een hels karwei staat ze dus nog te wachten. Nadat eerder dit jaar de eerste wedstrijd al is uitgesteld vanwege het toen slechte weer, was dit pas de tweede wedstrijd in deze nieuwe jaargang. De eerste wedstrijd werd verloren tegen Rijssen. Aan de standen te zien van de wedstrijden die de jongens uit Hengelo reeds gespeeld hadden, zagen de beide coaches kansen op een kleine stunt. Niets bleek minder waar. Vanaf de eerste minuut dicteerden de Vriezenveners het spel. Er werd strak verdedigd en de aanvallen werden goed en clean gestopt. Daarentegen wist Peatminers met goed aanval spel continu de vrij man te vinden en werd en goed afgemaakt onder de basket. Ze liepen al snel uit naar een ruime voorsprong. Toch moesten beide coaches de jongens goed bij de les houden, zodat ze continu goed en strak bleven verdedigen. De Vriezenveners voerden goed hun taken uit en gingen naar huis met een welverdiende overwinning.  Beide coaches waren wederom zeer tevreden over de inzet en de vooruitgang die de jongens elke week weer laten zien. Er komen nog enkele lastige tegenstanders, maar ze zullen alles geven wat ze in zich hebben. Eind april zullen we zien wat dat dan gebracht heeft.

Jongens U14 - Risne Stars -> 54-28

Afgelopen zaterdag mochten de jongens van U14 Peatminers (1)het opnemen tegen Risne Stars (3) uit Rijssen. De jongens kwamen sterk uit de startblokken en wisten zowel elkaar, als het netje eenvoudig te vinden. De eerste periode werd afgesloten met een stand van 16-7. Het in het eerste kwart vertoonde spel kwam echter niet terug in de tweede periode. De jongens stonden minder goed in de verdediging en daar kon de tegenpartij optimaal gebruik van maken. Na een time-out stonden de heren weer op scherp en wisten ze de wedstrijd weer naar zich toe te trekken. Ruststand: 32-14. Met een dusdanige solide voorsprong, werd het tijd om in de tweede helft, de (nieuw) getrainde tactieken toe te passen. Algauw werd duidelijk dat dit een daverend succes was. Risne Stars kreeg relatief weinig kans tot scoren en Peatminers kon de voorsprong verder uitbouwen.

Jongens U18 - Valley Bucketeers -> 17-67

Valley Bucketeers uit Nijverdal, is onze tegenstander in de 14e wedstrijd in ons thuishonk sporthal de Stamper te Vriezenveen. Valley Bucketeers staat 2e in de competitie, en we weten dat het een pittige wedstrijd gaat worden gebaseerd op wedstrijd nummer 2 die we gespeeld hebben. Ondanks dat, hebben we een goede start van de tweede helft van het seizoen gehad als team, als het gaat om inzet, en met name samenwerken als team. En zoals gebruikelijk stellen we elke wedstrijd teamdoelen op die we graag willen behalen. Voor deze wedstrijd waren de teamdoelen: samenwerken en communiceren, en sneller rond passen en de drive in de bucket maken.

De jongens van Peatminers gingen goed van start in de eerste helft. Al snel was duidelijk dat de tegenstander beschikte over lengte, snelheid en technische skills. Maar als Peatminers stonden we goed te verdedigen, en was de samenwerking goed. Tussenstand eerste kwart: 6-15. In het tweede kwart was het belangrijk dat we de samenwerking in de verdediging blijven volhouden en er op gaan schakelen. Maar helaas ging dat niet helemaal zoals we gepland hadden. We bleven teveel bij ons mannetje plakken, gaven niet tijdig genoeg de helpside, en bleven in de aanval twijfelen en reageerde traag op het switchen van posities. We vielen terug in enkele oude gewoonten, met paniek acties, en onnodig balverlies. Hierdoor kon de tegenstander echt een gat slaan, en verloren we de aansluiting die we mogelijk hadden kunnen maken. We kwamen niet tot scoren, en de tegenstander daar in tegen maakte goed gebruik van hun snelheid en lengte. Periodestand: 1-18, met een tussenstand van 7-33. Met een verschil van 26 punten is dat een pittige tussenstand, maar dat betekent niet dat alles al verloren is.  In het derde kwart heeft Peatminers echt een slag te maken. Verdedigend zal de samenwerking en communicatie beter verzorgd moeten worden, en in de aanval moeten we zuiniger omgaan met de bal. Deze tegenstander is goed in de samenwerking in de verdediging en aanval. Ze geven weinig ruimte aan de Peatminers, en wij missen de technische skills om actiever in de 1 tegen 1 acties te zijn. Onzekerheid over het balverlies, maar we blijven proberen = leren. We hebben echt geprobeerd om de punten te krijgen, maar het wilde niet goed lukken, en dat is terug te zien op papier: 9 minuten zonder score. Valley Bucketeers begonnen afwisselend met een press wat zorgde dat we moeite hadden om de stap te maken en te organiseren. Onze verdediging doelstelling is aangepast naar de tegenstander onder de 65 punten houden. Periodestand derde kwart: 2-19, met een tussenstand van 9-52. Het vierde kwart betekent dat we nu echt voluit moeten gaan in de verdediging, maar ook zeker in de aanval de acties en momenten moeten pakken. Dit ging stukken beter, ondanks dat we nu een full court press tegenover ons hadden staan. We namen de acties, kregen de fouten mee, en we konden naar de vrije worp lijn. Helaas leverde dat niet de punten op die we hard nodig hadden, en we sluiten de wedstrijd af met een periode stand van 9-15, en een eindstand van 17-67. Verdediging doel net niet behaald, en cijfermatig hebben we de grootste nederlaag ( 50 punten) gehad tot op heden, maar.....

ls je kijkt naar deze stand, zou je denken dat dit een volledige walk over wedstrijd is geweest. Dat Peatminers niet aan spelen is toegekomen en stil heeft gestaan. Niets is minder waar. Peatminers heeft er echt een wedstrijd van gemaakt. Valley Bucketeers is de beste tegenstander die we tot nu toe hebben gehad, en dat zegt veel over de tegenstander. Valley Bucketeers staat momenteel tweede in de competitie, maar ik ben overtuigd dat we tegen de kampioen hebben gespeeld. Maar ook wij hebben de beste wedstrijd tot op heden gespeeld; en nee, dat zie je niet terug in de stand. Maar voor diegene die er bij waren, weet dat de Peatminers in vergelijking met wedstrijd nummer 2, enorme grote stappen in ontwikkeling hebben gemaakt. Maar we moeten ook eerlijk zijn. Deze tegenstander was een paar maten te groot voor ons. Hun technische skills, samenwerking als team, snelheid en atletisch vermogen bij een groot aantal spelers is van een ander niveau. Ze zijn verdiend winnaar op papier van deze wedstrijd. Maar als coach, heb ik een Peatminers team gezien die vanaf de eerste seconde, volledige inzet, samenwerking en communicatie had en er volledig voor wilde gaan, tot op de laatste seconde. En dat is een 200% winst in teamdoelen.  We zijn mentaal gearriveerd op de plek waar we zijn moeten om in deze klasse te kunnen spelen; nu gaan we nog harder werken aan onze technische skills. Dat is Peatminers JU18 vanaf nu. Verloren op papier, maar gewonnen in hoofd en hart.

Meiden U14 - WSV -> 38-41

Afgelopen zaterdagmiddag moesten de meiden van U14 spelen tegen het team dat net boven hun stond in het klassement. Ze hadden de opdracht om deze wedstrijd te gaan voor winst.  De dametjes hebben vanavond het publiek goed vermaakt. In het begin bleef de score laag omdat er van beide van kanten de ring i.p.v. het net gevonden werd. Met een paar mooie aanvallen kwam Peatminers op voorsprong; er werd goed samengespeeld wat resulteerde in een voorsprong. Dat gaf de meiden energie en in het tweede kwart zette dit spel zich voort. Ruststand: 24-18. Na de rust lieten de meiden het samenspel los, speelden ze helaas meer voor zichzelf en gaven ze te veel weg, ze waren in staat om de wedstrijd naar hun hand te zetten. WSV U 14-2 kwam echter steeds dichterbij. De score werd 28-28.....langzaam bouwde WSV naar een voorsprong 31-30, de semi permanente hal bleef gelukkig nog net overeind, publiek op de banken schreeuwden de meiden naar de overwinning. Stand derde kwart 34-31. In het laatste kwart lieten de meiden verdedigend redelijk spel zien, maar helaas kon de tegenstander toch scoren. Aanvallend ging het niet meer zo vloeiend. Dat de teams wel aan elkaar gewaagd waren bleek uit de vele teamfouten die beiden teams maakten. Peatminers verkleinde de eindstand naar 38-41.....gevochten....geworsteld....en helaas verloren....maar trots! Eindresultaat van deze spannende wedstrijd (ook voor het publiek) helaas een nipt verlies; Qua samenspel was deze partij echter een goed uitgangspunt voor de volgende wedstrijd. In maart kunnen ze tegen dit team hun revanche proberen te halen.

Heren 2 - D.B.V. Arriba -> 37-51

Heren 2 mocht afgelopen vrijdag uitkomen tegen de studenten van Ariba uit Enschede. Na een korte warming-up werd het eerste kwart aan beide kanten rustig begonnen en was de stand gelijk. Het tweede en het derde kwart miste de heren de aansluiting en ondanks dat het vierde kwart werd gewonnen verloren de heren met 14 punten

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.