Trainers/coaches van Peatminers hebben druk weekend

Trainers/coaches van Peatminers hebben druk weekend

De trainers/coaches van basketbal vereniging Peatminers hadden dit weekend niet alleen een wedstrijd, maar ook de afronding in de cursus ‘Sportief Coachen’. Deze cursus wordt door de Nederlandse Basketbalbond (NBB) in samenwerking met de NOC*NSF aangeboden. De trainers en coaches waren erg enthousiast en het afmaken van de cursus is een unicum in Nederland. Hier zijn we als Peatminers natuurlijk erg trots op.

Maar er waren ook wedstrijden dit weekend, een aantal thuis en een aantal uit bij de tegenstanders. Hierbij een rondje langs de velden.

Twente Buzzards vs HS2. Uitslag 40-47

Na een aantal verloren wedstrijden was het zaterdag de uitgelezen kans om het tij te keren. De in grote getale meegekomen supporters hadden een groot spandoek mee genomen en de tekst was duidelijk. "Het spandoek is al binnen, nu alleen nog winnen". Het eerste kwart was helaas, ondanks dat er al hard gewerkt werd, dramatisch. Rondspelen van de bal mislukte en de fastbreak van Twente Buzzards was een gegarandeerde score. Na een time-out gingen Peatminers over van zone naar man verdediging, maar ook hierbij liep de aanval niet en waar Peatminers niet tot score kwam lukte de club uit Hengelo dit wel. 24-6 einde eerst kwart waarbij Peatminers maximaal 20 punten achter hebben gestaan. Het tweede kwart besloten Peatminers terug te gaan in de zone defensie. Afgesproken was dat we hard zouden werken en ons niet gek lieten maken. De paar slokken water en het besluit niet het hoofd te laten hangen waren het verschil in de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en bij de aanval werd er niet met de bal geklungeld maar rond-gepasst en de vrije man gevonden. Het ernstige verschil werd teruggebracht tot 10 punten bij rust. De heren kregen er geloof in en door de omgeslagen sfeer zaten ze vol energie om door te gaan. Dit lukte, rustig blijven en de tegenstander laten lopen. De bal stealen en de nieuwe aanval rustig opzetten. Dit lukte en eind 3e kwart was de stand gelijk. De Twente Buzzards probeerde de druk op te voeren maar kregen geen grip meer op de wedstrijd en door geslaagde 3 punters werd de einduitslag 40-47.

HS 1 vs SVZW. Uitslag  54-30

De heren 1 traden vrijdagavond tegen SVZW in Vriezenveen, de nummer drie uit de competitie. Al met al een geduchte tegenstander voor de heren, dus het was belangrijk om meteen scherp te beginnen. Peatminers ging sterk van start met strakke passes en een goede verdediging. De eerste periode werd ook overtuigend binnen gehaald met 19 - 4. De tweede periode was een compleet ander beeld. De bal werd matig rond gepasst, er werd niet goed gecommuniceerd in de verdediging en daardoor kwam SVZW terug in de wedstrijd, ook al stond Peatminers nog voor met een ruststand van 23-15. Het was dus belangrijk om een ommekeer te maken en de scherpte terug te vinden van de eerste periode en dat lukte. De omschakeling ging een stuk beter en er werd minder gesettled voor een jumpshot. Na de derde periode stond het 43-24 voor de heren in het groen. De vierde periode werd ook winnend afgesloten en daardoor werd de winst binnengehaald voor Peatminers met een mooie eindstand.

SVZW vs DS1. Uitslag 64-41

De dames van Peatminers moesten aantreden tegen de dames van SVZW uit Wierden, ditmaal stond er een uitwedstrijd tegen deze ploeg op de planning. Vooraf waren de dames gedreven om te winnen, want ze hadden nog wat recht te zetten. Het begin van de wedstrijd verliep niet volgens plan, de scores vlogen om de oren, de bal wilde bij de dames er ook niet in. later in de eerste helft van de wedstrijd kwamen de dames op gang en wisten de achterstand te verminderen. Ook in de tweede helft van de wedstrijd werd hier hard aan gewerkt, mede door de driepunters van de dames in het groen, resulteerde dit in een winst van het laatste kwart.

Amical vs JU14. Uitslag (43-43)47-50

Peatminers pakt zwaarbevochten zege, na overtime, in Enschede.

Afgelopen vrijdag mochten de mannen van JU14 naar Enschede. Na de gemakkelijke overwinning van de vorige keer, leek het op voorhand een simpele wedstrijd te worden. Maar niet bleek echter minder waar...

Peatminers begon sterk aan de wedstrijd. Met een 9-0 run leek het erop dat de overwinning van de vorige wedstrijd geëvenaard zou worden. Dit bleek niet het geval. Amical kwam, na de eerste time-out, sterk terug en dat resulteerde direct in een score. Verdedigend waren ze behoorlijk aan het spacen (zone) en dat zorgde ervoor dat de mannen in het groen moeilijk tot scoren kwamen. De eerste periode werd nipt gewonnen met een stand van: 8-10 Na het daverende succes van de eerste periode besloot Amical hun tactisch spel door te zetten in de tweede periode. Wederom bleven ze statisch verdedigen op 3/4 meter afstand van de aanvallers. Erg vernuftig... Peatminers hield bij vlagen het hoofd koel, maar de mannen slaagden er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen. Met een ruststand van 20-22 mochten de mannen zich opmaken voor de tweede helft. Vol goede moed werd de tweede helft gestart. Dit was echter van korte duur, aangezien Amical in de eerste minuut het netje wist te vinden. Wederom ging het in deze periode over en weer. Amical had veel fouten nodig om de heren te stoppen. Dit resulteerde vaak in vrije worpen, maar met een percentage van 33% werd daar weinig gebruik van gemaakt. Met nog 10 minuten op de klok en een stand van 32-30, begonnen de mannen aan de laatste periode. Beide teams hebben gevochten voor wat ze waard waren. Peatminers heeft een agressie laten zien die ze niet vaak vertonen. Amical kreeg weinig tot geen "makkelijke" kansen en was, net als Peatminers, vaak te vinden op de vrije worplijn. Met nog een paar seconden op de klok en één punt achter, kreeg Peatminers de kans om de buit, door middel van vrije worpen, binnen te halen. Helaas werd er slechts één van de twee gescoord en werd de wedstrijd beëindigd met gelijkspel. Eindstand 43-43

Oh nee, toch niet!

In elke competitie wordt tegenwoordig met overtime (verlenging) gespeeld, dus ook deze wedstrijd. Met nog vijf minuten op de klok en een stand van 43-43 ging de eerste verlening van start. Peatminers scoorde direct en was vastberaden om de punten mee te nemen naar Vriezenveen. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de wedstrijd werd gewonnen met een eindstand van: 47-50.

Twente Buzzards vs MU12-1. Uitslag 60-35

Met een gehavend team mochten de meiden U12-1 het zaterdag opnemen tegen Twente Buzzards, de "herfstkampioen" in de competitie. Twee speelsters ontbraken door ziekte. De twee nieuwe speelsters vulden die plekken overigens prima op! Waar we het de tegenstander eerder in de competitie nog erg lastig konden maken, was de ploeg uit Hengelo deze keer letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. De meiden vochten voor elke bal en alle speelsters maakten hun acties. Daardoor was er elke aanval voldoende dreiging richting de basket. En elke verslapping van de tegenstander werd door de meiden vakkundig afgestraft. Dat de wedstrijd werd afgesloten met een verlies van 60-35 doet niets af aan de keurige prestatie van dit jonge team (8 van de 9 meiden mogen nog in de leeftijdsklasse tot 10 jaar spelen). Met technisch verzorgd basketbal, veel inzet en veel passie hebben ze de eerste helft van de competitie met een derde plaats hun visitekaartje afgegeven. En daarmee ook laten zien dat ze een team zijn om rekening mee te houden in de tweede helft van het seizoen!

Valley Bucketeers vs JU16. Uitslag 28-85

Jongens U16 speelde op zaterdagmiddag in Nijverdal tegen Valley Bucketeers. Peatminers is de wedstrijd gelijk in gegaan met een full-court verdediging en wisten veel steals te pakken. Er werden mooie fast-breaks gelopen waarbij er gekeken en gepasst werd naar team genoten. Na het eerste kwart stonden we met een ruime voorsprong van 9-22 voor. Peatminers is terug gezakt naar een half-court, maar bleef wel gaan voor de steals. Valley Bucketeers heeft in het tweede kwart maar 3 punten gescoord. Rust stand: 12-36. Daarna begonnen de jongens uit Vriezenveen te verslappen en hadden de wedstrijd in hun hoofd al gewonnen. Na een time-out even weer de koppen erbij en door spelen.  De Vriezenveense jongens moeten nog wel leren om meer met elkaar te praten in het veld en elkaar te helpen. Hier is in de wedstrijd aan gewerkt. Wel zien de jongens elkaar steeds beter en weten ze elkaar goed te vinden. Er werden mooie passes gegeven en samen gespeeld.

 


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.