Wedstrijden week 39

Wedstrijden week 39

SVZW 2 - Peatminers VSE1

 Zaterdag speelden de dames hun wedstrijd in Wierden. Het eerste kwart was Peatminers duidelijk beter, er vielen niet veel scorers maar de voorstand was voor Peatminers 0-6. Het tempo zat niet echt in de wedstrijd, dit gold voor beide teams. Het tweede kwart kwam SVZW op dreef en werden er vele ballen aan peatminers kant gemist. De ruststand was 12-10. Ook in het derde kwart wist Peatminers het tij niet te keren. SVZW bleef met fysiek spel de leiding te behouden. De stand na het derde kwart was 26-16. In het vierde kwart is peatminers overgegaan op een man-to-man verdediging. Dit bleek een goede keus te zijn. Peatminers wist zich terug te vechten in de wedstrijd. Na het eindsignaal was het 36-36 en werd er een verlenging gespeeld. Voor Peatminers liep dit niet zoals ze het vierde kwart gespeeld hadden en werd de wedstrijd uiteindelijk gewonnen door SVZW met een eindstand van 44-36.

 

Amical X14-2  Peatminers X14-2

Afgelopen vrijdag mochten de jongens van U14-2 spelen tegen de Enschedese Amical.
De jongens begonnen de wedstrijd zeer sterk met een full court press, geconcentreerde aanvallen waardoor we mooie scores konden maken.
Vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk wie de wedstrijd zou gaan winnen. De hele wedstrijd door had Enschede moeite om te scoren. Aan de kant van Peatminers vielen de ballen er wel in, waardoor de voorsprong steeds groter werd.

Eindstand 8-106

 

LBV VU18 – Peatminers VU18 (50-59)

Dit weekend stond er voor het VU18 team een uitwedstrijd in Leeuwarden op het schema. Dit team is net zoals onze meiden nieuw in de landelijke competitie. We hadden geen idee wat we konden verwachten, maar over één ding was iedereen het eens: onze zinnen staan op winst, en niets minder. Meteen in het begin van de wedstrijd was duidelijk dat het een spannende pot zou worden; beide teams gingen vrijwel gelijk op. De snelle scores van Peatminers en de verhitte uitlatingen hierover van de coach van Leeuwarden leden tot chaos bij de tegenstanders. Onze meiden hielden echter het hoofd koel, wat hen de overhand in de wedstrijd opleverde. Telkens wanneer Peatminers begon uit te lopen deed Leeuwarden er echter een schepje bovenop, waardoor de stand steeds nagenoeg gelijk bleef. Pas in het laatste kwart werd de wedstrijd met overtuiging gewonnen door de meiden uit Vriezenveen. Leeuwarden deed nog een wanhopige poging om terug te komen, maar onze meiden hadden maar één doel voor ogen: wij gaan deze zaal niet zonder punten verlaten. Dit resulteerde in een mooie overwinning waar van begin tot eind voor is gevochten.
Aankomende zaterdag spelen de meiden thuis in sporthal de Stamper om 18:00 uur tegen BZ’72.

Eindstand 50-59

 

Jugglers MSE2 vs peatminers MSE1

Het heren team van peatminers moest afgelopen zaterdag voor de eerste competitie wedstrijd uit spelen tegen het tweede team van jugglers. Jugglers hadden al twee wedstrijden gespeeld en twee keer gewonnen. Peatminers competitie begon nu en met een aantal debutanten, geblesseerde en een paar afwezige spelers was het aftasten wat en waar de kracht van het team lag. Afspraak was communiceren in de aanval en verdediging en opletten op de omschakeling. Al met elkaar lukte dit allemaal best aardig. Het koste wel veel energie maar al met elkaar was het verschil bij de rust nog maar 5 punten. Na de rust begon jugglers vel op de bal en door een aantal steals liepen ze snel uit naar een voorsprong van 20 punten. Dus een time-out en organiseren. Dit lukte gedeeltelijk en het verschil kon worden terug gebracht tot 10. Jugglers had uiteindelijk toch de langste adem en kon nog weer iets verder uitlopen. 

Eindstand 60-45

 

Picker Reds X14-1 - BV Peatminers X14-3

Het eerste kwart begonnen we sterk. We merkten wel dat de tegenstander er veel lengte in hadden. Eindstand van het eerste kwart was 12-14 voor Peatminers. Het tweede kwart was een kwart voor ons met veel scores.
Met de rust stonden wij met 17-32 voor.
In de rust zei de coach dat we meer moesten gaan uitboxen als er geschoten was.
Het derde kwart was een matig kwart voor ons met veel scores van de tegenstander en weinig voor ons.
Stand was na het derde kwart
29-46 voor Peatminers.
Het vierde kwartaal ging goed en de eindstand was 51-62 voor Peatminers.

 

Twente Buzzards - BV Peatminers X14-1

Afgelopen zaterdag traden de jongens uit Vriezenveen aan in Hengelo tegen de mede koploper. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden en dat bleek het ook te zijn.
Echter verliep de wedstrijd iets anders dan verwacht aangezien veel spelers van Peatminers al snel veel fouten tegen gefloten kregen. Hierdoor speelden de twee meest ervaren spelers als snel met veel fouten. Een van hen, onze center werd er zelfs al in heet eerste deel van het tweede kwart uitgefloten, waardoor we onze lengte kwijt waren. Toch bleven de jongens basketballen en speelden goed samen. In de verdediging was het lastig tegen de lange jongens uit Hengelo. Moe gestreden moesten ze de punten in Hengelo laten, maar met tevreden coaches koersten ze weer op huis aan met veel huiswerk voor de komende weken.

Eindstand: 62-47

 

WSV X12 2 - Peatminers MU12

Deze zaterdag  mochten de jongens uit naar Apeldoorn. Vol zelfvertrouwen gingen we de wedstrijd in. Het spel liep mooi en door de goede omschakeling van Peatminers hadden we veel makkelijke scores. Dit resulteerde ook in een tussenstand van 0-18 na de eerste kwart. Na deze vliegende stand deden de jongens het iets rustiger aan. Maar op verdediging bleven we nog even fanatiek. Ruststand: 6-43. Na de rust gingen we het veld weer enthousiast op. Met vijftig punten verschil in de score (13-63) is de wedstrijd gestopt. De jongens hebben een goede pot gespeeld en goed door de fouten gespeeld.

Eindstand 13-63

 

The Jugglers M22 - Peatminers M22 (83-39)

Op basis van eerdere uitslagen van de tegenstander wisten we dat het een zware wedstrijd zou worden. In de eerste minuten van de wedstrijd leek een walk-over onvermijdelijk. Na 10-0 binnen 3 minuten en een time out rechtte het team de rug en ging de 1e periode redelijk gelijk op. De daarop volgende periodes gaven hetzelfde beeld. Bij vlagen speelden de jongens goed. Maar het spel was niet constant genoeg om het Jugglers lastig te maken.

Eindstand 83-39.

 

The Jugglers X12-3 - Peatminers X12-3 (20-88)

Vanaf de sprongbal waren de verhoudingen op het veld duidelijk. Een fors lengteoverwicht en duidelijk meer ervaring aan Vriezenveense kant gaven de doorslag.  Met een 9-43 ruststand kregen de meiden weer een aantal opdrachten mee van hun coaches. Net als bij de vorige wedstrijd. Maar terwijl de productie van de meiden toen inzakte, wisten de meiden het netje nu wél goed te vinden. Met goed teamwork brachten ze de eindstand op 20-88. Complimenten aan de uitstekend leidende scheidsrechter zijn nog op zijn plaats!

Eindstand 20-88

 

Landstede ZAC X12-1 - Peatminers X12-1 (65-29)

Vrijdagavond mochten de meiden in Zwolle aantreden tegen Landstede ZAC. Het team begon matig aan het duel. Ze moesten zichtbaar wennen aan de harde bal en aan het feit dat de scheidsrechters veel toelieten. Pas in de vierde periode wisten ze zich aan te passen. Maar toen keken de meiden al tegen een 33-8 achterstand aan. In de tweede helft waren de meiden beter bij de les. Er werden veel acties gemaakt en de tegenstander kon alleen antwoorden met fouten. Zo wisten de meiden de schade te beperken tot 65-29.

Eindstand 65-29

 

Peatminers X14-1 - Landstede Zwolle.

Eerste thuis wedstrijd voor het eerste jongen onder 14 team van Peatminers. Het team bestaat, op twee spelers na, volledig uit eerste jaars U14 spelers, echter lieten ze dat ook deze week weer niet zien. Door goed en geconcentreerd samen te spelen en te verdedigen bouwden ze snel een enorme voorsprong uit.

Het was, ondanks de eenzijdige partij, toch een leuke wedstrijd om te zien voor de vele supporters. Veel scorers, snelle aanvallen en veel steals voor Peatminers.

Eindstand: 87-18


REAGEREN

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Plaats een reactie.

Je moet inloggen om te kunnen reageren.